Luka Dončić (©AFP)
Luka Dončić (©AFP)

Usijanje u Arizoni: Nestvarni Luka Dončić zgromio Sanse, sledeći su Voriorsi i Stef Kari (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.22. | 04:12

Dalas u majstorici polufinala Zapadne konferencije pobedio Finiks u gostima sa čak 123:90. Slovenac ubacio 27 poena za prve dve četvrtine, Maveriksi imali +30 na poluvremenu, +42 posle tri deonice meča

Magija Maveriksa u Arizoni. Čas košarke u Finiksu, usijanje mestralnog Luke Dončića. Sansi su u ovu polufinalnu seriju Zapadne konferencije NBA lige ušli kao veliki favoriti, vodili su sa 2:0 i 3:2. Nije bilo brejka do sedmog, odlučujućeg meča, kada je na terenu postojao samo jedan tim – Dalas koga je predvodio fantastični slovenački as.

Na kraju nestvaran rezultat za muk u Finiksu – 90:123. Imao je Dončić raspoložene saigrače, raspucane Spensera Dinvidija i Džejlena Bransona. Nisu znali Kris Pol, Devin Buker i ostale zvezde Finiksa šta ih je snašlo. Na poluvremenu +30 za tim iz Teksasa – 57:27. Posle dve četvrtine, Dončić je ubacio 27 poena koliko i ceo tim domaćina. U kombinaciji sa Dinvidijem su postigli 48 od 57 poena za goste u prva 24 minuta igre. Navijači su žestoko izviždali Pola i drugove na poluvremenu.

Izabrane vesti

Posle 36 minuta na semaforu je bilo čudesnih +42 za Maverikse – 92:50, pa u poslednjoj deonici meča je bilo samo otaljavanja posla, obe ekipe su jedva čekale da se meč završi.

18.30: (2,55) Cedevita Olimpija (14,5) Crvena zvezda (1,60)

U finalu Zapada, Dalas će igrati sa Golden Stejtom koji je posle šest utakmica bio bolji od Memfisa. Biće to dvoboj Stefa Karija i Luke Dončića. Na Istoku će za veliko finala da se bore Majami i Boston. Sansi su bili ubedljivo najbolji tim u ligaškom delu sezone, davani su im najveće šanse da se konačno okite trofejom, ali pali su kada je bilo najvažnije, u majstorici polufinala.

Luka Dončić je za samo 30 minuta i 24 sekunde na parketu postigao 35 peona. Iz igre je šutirao 12/19, za tri poena 6/11. Sakupio je 10 skokova i imao četiri asistencije.

Kao u majstorici Istoka, kada je svi išlo od ruke Bostonu protiv Milvokija, tako je isto bilo u Arizoni. Nije bilo slabog mesta u timu Maveriksa. Osim slovenačkog superstara, sjajni su bili Spenser Dinvidi sa 30 poena (pet trojki iz sedam pokušaja) i Džejlen Bransom sa 24 (šut iz igre 11/19). Trojica najboljih igrača tima iz Teksasa postigli su 89 od 120 poena svog tima. Ostali nisu uspeli da stignu do dvocifrenog košgeterskog učinka.

Na terenu je bio i srpski centar Boban Marjanović. On je na parketu proveo tri minuta i 13 sekundi i uspeo je da se upiše u strelce - dva poena.

Kod indisponiranih Sansa, svi su podbacili, posebno Devin Buker. Bek Finiksa je postigao samo 11 poena, šutirao je katastrofalno iz igre – 3/14. Veteran Kris Pol je završio meč sa samo 10 poena i četiri asistencije. Deandre Ejton je stao na mizernih pet poena, dok je sa 12 najefikasniji bio Kameron Džonson.

Dalas se plasirao prvi put u finale Zapada od 2011. godine. Finalna serija počinje u sredu kada Maveriksi putuju u San Francisko. Voriorsi imaju prednost domaćeg terena zbog boljeg plasman u ligaškom delu šampionata.

Sansi ostaju i dalje bez trofeja od ulaska u ligu 1968. godine. Ni generacija sa Čarlsom Barklijem sredinom devedesetih godina prošlog veka nije uspela da osvoji šampionski prsten pored Majkla Džordana i Čikago Bulsa. Prošle godine je Milvoki stao na put Sansima u velikom finalu. Moraće bar još godinu da se strpe navijači Finiksa.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

NBA – POLUFINALE PLEJ-OFA

Nedelja

ISTOK

Boston – Milvoki 109:81 /u seriji 4:3

/Vilijams 27 - Adetokunbo 25/

Ponedeljak

ZAPAD

Finiks - Dalas 90:123 /u seriji 3:4/

/Džonson 12 - Dončić 35/




tagovi

NBA ligaLuka DončićDalas MaveriksFiniks Sans

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara