©Reuters
©Reuters

Vasa peti u istoriji objedinio MVP titule

Vreme čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 22:59

Sezona iz snova za Micića

Kakva sezona za Vasilija Micića! Posle MVP titule Evrolige za čitavu sezonu, srpski as je postao i najbolji najkorisniji igrač Fajnal fora elitnog takmičenja u Kelnu. Pre njega MVP titule su objedinili još samo Dimitris Dijamantidis (2011. godine), Vasilis Spanulis (2013), Nando de Kolo (2016) i Luka Dončić (2018).

Šta reći, osim da je u pitanju prava sezona iz snova srpskog plejmejkera, koji je u polufinalu i u finalu postigao po 25 poena!

Izabrane vesti

Micić je večeras zajedno sa Šejnom Larkinom odveo Efes ka istorijskoj titulu. U sam finiš meča ušao je sa četiri faula, ali ga to nije sprečilo da postigne odlučujuće poene u dramatičnoj završnici.

"Trenutno je veoma teško reći nešto pametno. Mnogo toga sam naučio iz svog prvog finala. Naučio sam da moram da čuvam energiju do poslednjeg trenutka utakmice. Šejn Larkin nas je održavao u životu, ali čestitam svim momcima, ovom sjajnom timu", rekao je Micić.

Pored 25 postignutih popena imao je i po pet asistencija i uhvaćenih lopti, ali i tri ukradene i pet izgubljenih. Na početku meča je imao ogromnih problema sa žestokom odbranom Barselone, ali se u drugom poluvremenu potpuno oslobodio i krenuo da zatrpava koš Katalonaca. Dosta mu je u tome pomogao i Larkin (21 poen) koji je privukao ogromnu pažnju protivničkih defanzivaca na sebe i oslobodio prostora srpskom plejmejkeru.



tagovi

Vasilije Micić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara