Jan Veseli (MN press)
Jan Veseli (MN press)

Veseli zvanično isplovio iz Bosfora, usidriće se u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.06.22. | 15:46

Čeh se emtivno oprostio od Fenerbahčea, očekuje se da ozvaniči saradnju sa katalonskim klubom

Svemu dođe kraj, pa i saradnji Jana Veselog i Fenerbaheča, dugoj čak osam godina tokom koje su osvojili jednu Evrligu (2017), četiri nacionalne titule (2016, 2017, 2018, 2022), tri Kupa Turske (2016, 2019, 2020) i dva Kupa predsednika (2016, 2017), dok je češki centar u žuto-plavom dresu bio MVP Evrolige (2019), MVP plej-ofa Turske (2022) i tri puta u prvom timu

Izabrane vesti

"Veoma mi je teško da napišem ove reči. Posle osam godina, naše putovanje se bliži kraju. Želeo bih da vam se zahvalim što ste ovo mesto učinili domom za mene i moju porodicu", napisao je Veseli na Instagramu.

Nastavio je u emotivnom tonu.

"Najvažnije stvari u mom životu desile su se u Istanbulu, od venčanja, rođenja sina, do osvajanja Evrolige pred vama, najneverovatnijim navijačima na svetu. Bila je čast dati krv, znoj i suze za dres koji svi toliko volite... Za dresom u koji sam se zaljubio tokom boravka ovde. Fenerbahče će uvek biti duboko u mom srcu. Jedva čekam da se jednog dana vratim u Tursku, jer će Istanbul i Fenerbahče uvek biti moj dom. Hvala vam na svemu, vidimo se uskoro", dodao je Veseli čiji je dolazak iz Istanbula koji sat ranije najavio novi trener Fenerbahče Dimitris Itudis.

Očekuje se da će Veseli u skorije vreme priključiti Barseloni s kojom će potpisati dvogodišnji ugovor.

Klub iz Blaugrane biće njegov četvrti profesionalni na evropskom tlu. Još kao klinac u rodnoj Ostravi skrenuo je pažnju slovenačkog Slovana kojem se priključio kao 17godišnjak. Posle jedne sezone u Ljubljani "snimio" ga je Duško Vujošević, pa se tada mladi Čeh preselio se u Partizan s kojim je za tri godine osvojio tri triple krune i stigao do fajnal fora Evrolige, ali i zavredneo interesovanje NBA timova.

U leto 2011. godine Vašington ga je draftovao kao šestog pika, da bi zatim s njim potpisao četvorogodišnji ugovor (2+1+1). Vizardsi do početka sezone 2013-2014 nisu pokupili četvrtu godinu, a onda su ga krajem februara 2014. poslali u Denver.

Veseli je na kraju te sezone odlučio da se vrati u Evropu, odnosno da prihvati poziv Željka Obradovića i potpiše ugovor sa Fenerbahčeom, prvo na dve sezone, da bi 2016. stavio potpis na produžetak saradnje na još tri godine. Novi produžetak je usledio u leto 2019. kada je opet potpisao na tri sezone...


tagovi

Jan VeseliKK FenerbahčeKK BarselonaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara