Vigins ne može da igra zato što nije vakcinisan, a Šardi ne može da igra zato što je vakcinisan

Vreme čitanja: 1min | sub. 25.09.21. | 12:14

Korona i dalje pravi velike probleme

Cela situacija sa virusom korona nastavlja da pravi velike probleme životu generalno, ali i sportu. Najnoviji primer su Endrju Vigins, košarkaš Golden Stejta, kao i teniser Žeremi Šardi.

Vigins ne može da igra zato što nije vakcinisan, a Šardi ne može da igra zato što je vakcinisan.

Izabrane vesti

Kako javljaju američki mediji, Vigins neće moći da nastupa na domaćim utakmicama Golden Stejta. On je podneo zahtev da bude izuzet, da ipak igra iako nije vakcinisan, ali zahtev je odbijen.

Zbog lokalnih regulacija koje se odnose na virus korona u Njujorku i San Francisku, Njujork Niksi, Bruklin Netsi i Golden Stejt mogu da računaju na domaćim mečevima samo na vakcinisane košarkaše. Izuzeci mogu da budu iz medicinskih ili religioznih razloga, ali... Viginsov zahtev nije prošao.

Sa druge strane, teniser Žeremi Šardi morao je da završi sezonu pre vremena zbog reakcije na vakcinu protiv virusa korona.

Francuz je prethodnih dana saopštio odluku da do kraja godine neće morati da nastupa, dok ne pronađe rešenje za svoj problem.

"Otkad sam primio vakcinu, imam problem. Imao sam seriju muka - odjednom ne mogu da treniram, ne mogu da igram. Sada sam već bio kod dva doktora, uradio sam neke testove da bih znao šta mi je. Najvažnija stvar mi je da vodim računa o sebi", rekao je Šardi, a preneo AFP.

 


tagovi

Endrju ViginsŽeremi Šardi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara