Željko Obradović (©MN press)
Željko Obradović (©MN press)

Željko Obradović: Sada da se spremimo za pobede u gostima, ako želimo kontinuitet u Evroligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 23:08

“Evroliga, duplo kolo, 48 sati razmaka između utakmica. Možemo da pričamo danima o taktici, ali na kraju su energija i želja presudni. Ne može da se igra istom energijom svih 40 minuta u dve utakmice. Čak ni Real koji ima to što ima“, rekao je devetostruki prvak Evrope

Užasne vesti doneo je na konferenciju za medije Željko Obradović, Aleksa Avramović je slomio nogu što baca senku na veličanstvenu pobedu Partizan Mozzart Beta. Svlačionici nije do slavlja sada kada zna da je njihov saborac teško povređen i da ga čeka višemesečna pauza...

Željko Obradović nije krio da mu je jako žao zbog zdravstvenog statusa srpskog reprezentativca, potom je čestitao igračima na velikom podvigu protiv milanske Olimpije za sedmu pobedu u Evroligi (82:69).

Izabrane vesti

“Pokazali smo veru u sebe, energiju uz pomoć neverovatnih navijača. Igrali smo neverovatnu košarku i pobedili. Verovali smo na svakom tajm-autu, kada je bilo i 45:60 za njih nastavili smo da igramo. To je ono najvažnije, da nastaviš da se boriš i igraš. Ne mogu da nađem reči da se zahvalim svim ljudima na podršci, ova utakmica će ostati zapamćena po svemu što se dešavalo. Pogledajte statistiku, Panter i Naneli su odigrali jako dobro i pametno, Jaramaz jako bitna rola, Anđušić, Bruno... Od polovine treće četvrtine smo uradili nešto fantastično, na kraju je serija bila 37:9. Velika pobeda, čestitke igračima“, rekao je Obradović, pre nego što je izneo da je Aleksa Avramović slomio nogu...

Novinare je zanimalo zašto ekipa igra sa toliko oscilacija, usledio je logičan odgovor:

“Evroliga, duplo kolo, 48 sati razmaka između utakmica. Možemo da pričamo danima o taktici, ali na kraju su energija i želja presudni. Ne može da se igra istom energijom svih 40 minuta u dve utakmice. Čak ni Real koji ima to što ima. Na poluvremenu smo postavili neke stvari, njima su najbitniji igrači Šilds i Lo. Prvi je ubacio 15 poena uz pet trojki, Lo je imao sedam poena, oni su dakle imali 22 od 44 poena ekipe. Zato je naš fokus bio na njima. Šilds je na kraju sve promašio, bio na 5/10 za tri. Nikakve zamerke nemam ekipi, ovo je primer kako treba da se bori i igra. Imali su tri utakmice u Areni, odigrali dobro. Sada treba da počnemo da se spremamo da dobijamo utakmice na strani, jako je to važno, ako želimo da imamo kontinuitet u Evroligi. Čekaju nas Kaunas, Valensija, Madrid... Tri teška gostovanja“.

Rezultat jasno kaže da crno-beli sada imaju daleko bolji skor posle 13 kola, nego prošle godine.

“Prošle godine posle 13 kola imali smo 4-9, sada imamo 7-6. Bolje je, ali imamo još 21 utakmicu do kraja. Moramo da igramo, da se borimo i trudimo. Suštinski su svi osim Reala i Barselone tu negde, svi su izjednačeni i malo toga nas deli za gore i dole. To je draž Evrolige, svaka utakmica je važna, koš razlika je bitna takođe, svaki detalj mora da se pazi. Ne smeš ništa i nikog da potceniš. Nekada moraš da razmišljaš o tome da možeš da se nađeš u krugu gde samo dva poena mogu da naprave veliku razliku“, rekao je trofejni stručnjak i dodao:

“U petak imamo slobodan dan, u subotu ćemo odraditi jedan trening, da počnemo da pripremamo meč protiv Studentskog Centra. Momci su se potrošili, umorni su, treba da odmore sad malo“.

Etore Mesina se poslednjih dana nalazi u centru pažnje zbog serije loših rezultata Olimpije, kritika koje dobija od javnosti, ali i odluke milanskog tima da sa njim i pored velikih pritisaka sa strane ipak potpiše novi ugovor.

“Mesina je moj veliki prijatelj, u poslu smo preko 30 godina, ne postoji rivalstvo među nama, nego veliko prijateljstvo. Rezultat koji Olimpija ima nije realan, igraju mnogo bolje nego što to kaže skor, nesrećno su izgubili u Minhenu, večeras su imali 15 razlike i izgubili. On će naći način da se izvuče iz ovoga, ne treba ja da ga savetujem. On i ja smo pre nekoliko godina odlučili da pokrenemo trenersku organizaciju kako bi se vodilo računa o statusu trenera, da ne može da se potpisuje novi dok se ne dogovoriš sa aktuelnim trenerom. Odluka Milana da potpiše sa Mesinom novi ugovor pokazuje samo koliko klub veruje u njega. Ovo je primer velikog poštovanja koje Etore zaslužuje zbog svega, znanja i iskustva“.



tagovi

Željko ObradovićKK PartizanPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara