Fajnal for Evrolige u Beogradu (©Starsport)
Fajnal for Evrolige u Beogradu (©Starsport)

ZVANIČNO: Fajnal for Evrolige u Beogradu - nismo mogli da poželimo boljeg domaćina!

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.03.22. | 12:08

Više nema dileme

Mozzart Sport je ekskluzivno najavio još 18. januara, a danas je zvanično i potvrđeno: Beograd će od 19. do 21. maja ove godine biti domaćin završnog turnira Evrolige.

Podsetimo, Fajnal for je ove godine trebalo da se održi u Berlinu, ali s obzirom na bezbednosne mere koje su zbog korona virusa tamo na snazi u glavnom gradu Nemačke nisu mogli da garantuju da će navijačima biti dozvoljeno prisustvo utakmicama. Postojala je čak i bojazan da na završnom turniru ne bi mogli da igraju i neki od košarkaša.

Izabrane vesti

Beograd je prvi reagovao, pa će četiri godine nakon što je Real Madrid podigao desetu kontinentalnu krunu savladavši u finalu Fenerbahče Srbija opet ugostiti najbolje evropske košarkaške klubove. Tako će se Beograd pridružiti Barseloni, Madridu, Berlinu i Istanbulu, jedinim gradovima koji su u 21. veku bili višestruki organizatori Fajnal fora Evrolige.

Posle mnogo razmišljanja doneli smo najbolju odluku za naše navijače i same igrače. Naš glavni cilj je da poštujemo integritet takmičenja i smanjimo neizvesnost za sve naše akcionare. Iako razumemo sve mere koje su vlade donele kako bi minimizirale posledice virusa kovid-19, nismo mogli da rizikujemo učešće naših igrača na Fajnal foru“, rekao je izvršni direktor Evrolige Đordi Bartomeu.

Dodaje da je ovo samo odlaganje i da će Berlin u budućnosti svakako biti organizator Fajnal fora. Ali...

Nismo mogli da poželimo bolju alternativu od Beograda, grada koji se automatski identifikuje sa košarkom. Hvala srpskoj Vladi i Gradu Beogradu na dobrodošlici i svi se nadamo da će nam u pretposlednjoj nedelji maja pandemija dozvoliti da još jednom uživamo u uzbudljivom Fajnal Foru“.

Kako je informacija zvanična već se znaju i termini: polufinala će se igrati u četvrtak 19. maja od 18.00 i 21.000, meč za treće mesto je zakazan za nedelju, 21. maj od 16.00, dok će se finale igrati sa početkom od 19 sati. U Štark Areni će zbog propisa Evrolige moći da bude prisutno negde oko 15.500 gledalaca.

Grad Beograd se zahvaljuje Evroligi na poverenju koje nam je ukazala dodelom domaćinstva Fajnal fora. Ovo je velika pobeda za Beograd, grad sporta, u kome će se sledećeg meseca održati i Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici. Beograd je već bio domaćin Fajnal fora Evrolige u 2018, koji je, verujemo, bio najbolje organizovan u istoriji ovog takmičenja. Pokušaćemo da ovogodišnji turnir učinimo još uspešnijim“, preneo je Evroligin sajt reči zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Na kraju...

Organizacija Fajnal fora Evrolige nama nije bitna samo zbog razvoja i afirmacije košarke i sporta uopšte, već i zbog promocije Beograda kao evropske turističke destinacije. Veoma sam ponosan što ćemo ugostiti košarkaške navijače koji će doputovati u Beograd da svedoče ovako važnom takmičenju, jer ćemo imati prilike da im pokažemo pravo značenje naše glavne poruke: Posetite Beograd. Još jednom hvala našim prijateljima iz Evrolige što nam veruju“.


Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara