Jaka Lakovič (©twitter.com/GranCanariaCB)
Jaka Lakovič (©twitter.com/GranCanariaCB)

Zvanično: Jaka Laković preuzeo Gran Kanariju

Vreme čitanja: 1min | pet. 17.06.22. | 17:14

Posle tri godine se rastao sa Ulmom i vratio u Španiju

Kako je i zvanično povrđeno, Jaka Lakovič je novi trener Gran Kanarije. Sa timom sa Kanara potpisao je dvogodišnji ugovor i imaće ponovo priliku da radi u ACB ligi, dok će nastaviti sa radom u Evrokupu.

Sastav sa Kanara se rastao sa trenerom Porfijem Fisakom po okončanju sezone (četvrtfinale ACB plej-ofa). Dovodio se u vezu sa brojnim stručnjacima, da bi se na kraju odlučio za Lakoviča. Slovenac je prethodne tri sezone predvodio ekipu Ulma, sa kojom je minule stigao do četvrtfinala Evrokupa, kao i nemačke Bundeslige.

Izabrane vesti

Podvig je napravio pobedom nad Huventudom u prvoj rundi eliminacione faze na evrosceni (79:73) i samo još jednom dokazao da odlično poznaje špansku košarku. Radio je kao pomoćni trener u drugom timu Barselone, potom i u Bilbau koji je i samostalno predvodio. Proveo je sezonu i u stručnom štabu Karlesa Durana u Badaloni.

Pre toga je naravno kao igrač pet godina nosio dres Barselone, sa kojom je bio i evropski šampion. Osvojio je dve titule u Španiji, tri Kupa Kralja i dva Superkupa.

Kako stoji na sajtu Gran Kanarije on će naredne sedmice stići na Kanare kako bi i zvanično bio predstavljen javnosti kao novi trener španskog kluba.



tagovi

Jaka LakovičKK Gran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara