ZVANIČNO: Zvezda predstavila Janisa Sferopulosa

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.10.23. | 10:35

Grk se vratio u Evroligu

Od najave do ozvaničenja manje od 24 sata! Grčki stručnjak Janis Sferopulos, novi je trener Crvene zvezde, saopštili su sa Malog Kalemegdana ovog jutra.

Iskusni stručnjak od starta je važio za prvog favorita za klupu crveno-belih nakon lošeg starta u Evroligi (1-3), jer njegova filozofija, kako navode grčke kolege, savršeno odgovara želji ljudi iz beogradskog kluba, koji su bili u potrazi za trenerom što će se fokusirati na defanzivni segment igre, a u isto vreme uspeti da izvuče najbolje od svojih najtalentovanijih igrača, poput Šabaza Nejpira, Miloša Teodosića, Jaga dos Santosa, Nemanje Nedovića...

Izabrane vesti

Sferopulos bi tokom dana trebalo da stigne u Beograd i da vodi popodnevni trening.

Njegov start u novom klubu biće specifičan u svakom smislu i veoma težak, jer ga u razmaku od četiri dana očekuju dva velika derbija protiv Partizana. I to oba na pred gostujućim navijačima. Do prvog, u četvrtak, imaće tri dana da pripremi ekipu. U pitanju je evroligaški okršaj. Posle toga, u ponedeljak, sledi duel u regionalnom takmičenju, gde večiti još nemaju kiks.

Solunski trener vraća se u Evroligu posle čak 19 meseci pauze. Poslednja klupa na kojoj je sedeo bila je Makabijeva, gde se zadržao nešto više od dve godine i za to vreme uzeo tri šampionata Izraela, dva Kupa i Superkup. U dva navrata proglašen je za trenera godine, 2019. i 2020.

Ponos Izraela nije uspeo da odvede na fajnal for, dok je sa Olimpijakosom izgubio dva finala Evrolige - 2015. i 2017. godine. Pre pirejskih crveno-belih vodio je Panionios, a bio je i pomoćnik u više klubova. Između ostalih i u Hjuston Roketsima, u NBA ligi.

Janis Sferopulos potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.


tagovi

Janis Sferopulos

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara