"Jovana"
"Jovana"

Jovana Guzijan, ukras Superlige: Lepo je biti žena u srpskom fudbalu

Vreme čitanja: 4min | pet. 22.07.16. | 11:50

“Mogu slobodno da se pohvalim da nikada, ni na jednom stadionu, ni u jednom gradu, nisam imala nikakvu neprijatnost. Svi klubovi su se do sada pokazali kao dobri domaćini”, poručuje u razgovoru za MOZZART Sport reporterka Arene sport

JovanaNema puno dama u srpskom fudbalu. Nekada je to bila Ceca Ražnatović, kasnije Vukica Vučurević, a danas je tu Jovana Guzijan. Lepa reporterka televizije Arena sport nametnula se tokom prošle sezone kao najlepše lice srpskog elitnog fudbala kroz koji će nas voditi i u novoj sezoni koja startuje večeras.

Zvezda na premijeri novog šampionata na Marakani dočekuje Napredak (20, Arena sport 1), a Jovana i njene kolege sa Arene spremne su za novi izazov.
Na naše veliko zadovoljstvo, nastavljamo sa prenosima utakmica Superlige i ove sezone. Kada je prvo kolo u pitanju, kamere Arene sport biće na tri stadiona: u petak od 20 časova na duelu između Zvezde i Napretka. U subotu u istom terminu prenosimo meč između Metalca i Borca, a u nedelju od 19 časova duel Bačke i Partizana”, upoznaje nas Jovana sa vikend programom Arene.

Izabrane vesti

I ove sezone popularna televizija je pripremila specijalni program vezan za Superligu.
“Sat vremena pre utakmica emitovaćemo emisiju Najava kola, kroz koju ćemo vas moje kolege i ja uvoditi u svako kolo srpskog prvenstva. Kako bi na dostojan način zaokružili svaku rundu takmičenja u Superligi, tu je i emisija Pregled kola, koju ćemo emitovati u standardnom terminu nedeljom od 21 čas. Plan je da Arena prenosi tri utakmice po kolu”, otkriva Jovana u razgovoru za MOZZART Sport.

Ko će biti šampion? Zvezda favorit sa kvotom 1,80 - Partizan odmah iza! Mogu li Lučani kao Lester?

Govorila si i ranije u intervjuima da pratiš sport toliko da umeš da budeš “dosadna” drugima. A kako sada već imaš i zavidno iskustvo sa Superligom, šta očekuješ od naredne sezone?
“I dalje sam dosadna drugima kada je fudbal u pitanju. Od naredne sezone očekujem pre svega dobar fudbal i pune tribune, što nije bio slučaj proteklih godina. ”

Nova sezona u Superligi: Početak velike četvorke?

Čeka li nas uzbudljivija šampionska trka između Zvezde i Partizana nego lane?
“Večiti rivali uvek privlače najviše pažnje javnosti i volela bih da njihovi susreti ubuduće stvarno budu praznik fudbala u Srbiji. Teško je bilo kome davati prednost na samom startu. Zvezda će se truditi da odbrani titulu, kao što će i Partizan dati sve od sebe da je ponovo osvoji i to je jedno lepo i normalno rivalstvo. Takođe, i crveno i crno-beli imaju evropske ambicije, što bi u slučaju plasmana u neko od takmičenja, dodatno doprinelo poboljšaju kvaliteta fudbala. Donelo bi nam interesantne utakmice i verujem, vratilo publiku na stadione.”

Mlada reporterka

Misliš li da može da se pojavi neki favorit iz senke? Vojvodina, Čukarički…
“Volela bih obe ekipe da vidim u Evropi jer mislim da to sigurno zaslužuju. Podržavam ih i uvek navijam da Srbija ima što više predstavnika na mežunardonoj sceni.”

Vremenom si postala poznata baš po javljanjima sa superligaških terena. I po kiši i po snegu, često i van Beograda, a nas zanima gde si se najlepše osećala?
“Mogu slobodno da se pohvalim da nikada, ni na jednom stadionu, ni u jednom gradu, nisam imala nikakvu neprijatnost. Svi klubovi su se do sada pokazali kao dobri domaćini i ne bih mogla nikoga posebno da izdvojim. Verujem da je svima drago da vide damu na terenu i učiniće sve kako bi ponovo došla u tu sredinu. Bila to ja, ili koleginica, svejedno je.”

Kako važi za dominantno "muški" sport, ne gleda se uvek blagonaklono na žene u fudbalu. Kako se ti osećaš kao žena u srpskom fudbalu?
“Ne volim podelu bilo koje profesije na ‘muške’ i ‘ženske’. Svako ko poseduje znanje i želju, ima pravo da dobije šansu. Potrudila sam se da svoju iskoristim i mogu reći da je jako lepo biti žena u fudbalu.”

Mnogi te smatraju i “prvom damom” srpskog fudbala, da li sama sebe tako vidiš?
“Jako je lepo čuti pozitivne komentare i drago mi je što su do sada bile samo dobre reakcije. Veliki rad i trud stoji iza mene, ali sam daleko od nivoa koji želim da postignem. Zahvalna sam kolegama koji imaju mnogo više iskustva od mene i koji su mi uvek na raspolaganju za savete. Trudim se da ih slušam, učim i verujem da ću tek za par godina moći sebi da priznam taj epitet.”

Da li si i sama ikada igrala fudbal? Možda s dečacima kad si bila klinka?
“Nisam nikada igrala fudbal, ali sam uvek bila prva kada je podrška i navijanje u pitanju. Trenirala sam odbojku u osnovnoj školi, a sa dečacima sam ponekad znala da igram košarku.“

Koji drugi sport preferiraš?
“Pored fudbala, volim i košarku, a trudim se da ispratim i ostale sportove, pogotovo naše reprezentativne selekcije.”

I za kraj nekoliko blic pitanja - Za koga navijaš? I u Srbiji i vani?
“Ljubav prema sportu često je povezana sa  ljubavlju prema nekom klubu. Ipak, mislim da sportski novinar ne bi trebalo nikoga javno da favorizuje.”

Omiljeni fudbaler?
“Nemam ga.”

Mesi ili Ronaldo?
“Ronalda izričito ne volim, ali nisam veliki fan ni Mesija. Navijam uvek za srpske igrače.”


tagovi

SuperligaSrbijaJovana GuzijanEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara