""
""

Nedović i Musli osvojili Evrokup, Malaga u Evroligi! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.17. | 22:44

Prštalo na sve strane, Unikaha slavila u Valensiji u majstorici finala. Centar Unikahe Omić isključen u trećoj četvrtini, umalo tuča i pre kraj meča

Unikaha se vraća u Evroligu! Ekipa uz Malage osvojili je Evrokup pobedom u gostima nad Valensijom od 63:58 (22:18, 11:12, 21:13, 4:20) u majstorici finalne serije i rešila je u svoju korist sa 2:1.

Izabrane vesti

Gosti su tokom prve tri četvrtine bili, manje-više, konstantno u minusu, ali su u poslednjem kvartalu pružili partiju za sve košarkaške udžbenike.

Verovatno ove sezone niko nije tako zaustavio napad Valensiji kao što su to uradili momci Đoana Plaze. Uspeli su da svedu domaćina na samo četiri postignuta poena u poslednjih 10 minuta.

I zahvaljujući tome Unikaha je uspela da napravi preokret vredan trijumfa i povratka u elitno evropsko košarkaško društvo sledeće sezone.

Deluje gotovo neverovatno da je Valensija pobedila jer je osam minuta pre kraja utakmice imala prednost 56:43. Tada su manje više svi domaći navijači verovali da je utakmica gotova. A onda je Malaga zaigrala odbranu iz snova.

Istovremeno, proradili su u napadu Alberto Dijaz i Džamar Smit. Prvi je počeo da pogađa trojke, a drugi dvojke i dva i po minuta pre kraja Valensija je konačno povela sa 59:56. Utakmica je definitivno odlučena 17 sekundi pre kraja kada je Nedović izblokirao Rafu Martineza pri šutu za tri poena, a onda iznudio i faul pa pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

Bilo je dosta tenzije na terenu, u trećoj četvrtini je zbog sukoba sa protivničkim igračima isključen centar Unikahe Alen Omić, a igrači Valensije su "poludeli" u finišu meča, Martinez pre svih, bio je besan na sudije što nisu svirale faul u pomenutom duelu sa Nedovićem, pokušao je i da se obračuna sa gotovo kompletnom petorkom Malage, ali je ipak sprečen veći incident.

Nedović je utakmicu završio sa šest poena, Dijaz je dao 12, a Smit 10 poena. Dejan Musli je bio u protokolu, ali nije ulazio u igru. Kod Valensije najbolji strelac bio je Bojan Dubljević sa 16 poena.


(FOTO: Starsport)


tagovi

ValensijaNemanja NedovićEvroligaEvrokupDejan Musli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara