"Miloš Stojanović"
"Miloš Stojanović"

Popaj je Badža!

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.05.13. | 13:04

Miloš Stojanović, kapiten Jagodine, najbolji je strelac Superlige u sezoni 2012/2013, verovatno svojoj poslednjoj u dresu Ćurana

Miloš StojanovićIstorijska sezona Jagodine za Miloša Stojanovića je završena na najlepši mogući način – priznanjem za najboljeg strelca Superlige. I to u trci koja je odlučena u foto-finišu!

Naime, kolo pre kraja prvenstva za titulu najefikasnijeg igrača Srbije borili su se Stojanović, Predrag Ranđelović iz Slobode i napadač kulskog Hajduka Lazar Veselinović. Poslednji je otvorio goleadu na koncu sezone, pogodivši protiv Novog Pazara već u četvrtom minutu.

Izabrane vesti

Uzvratio je Ranđelović protiv Smedereva, pa su u tom trenutku sva trojica bili poravnati na koti od 17 golova. Veteran Slobode potom je i prešao u vođstvo, ali se tada probudio Stojanović i sa dva gola za šest minuta, njegovim 18. i 19. u sezoni, odbio nalet kolega.
"Nisam znao da su i oni pogađali, rekli su mi tek na poluvremenu. Ali i da su Ranđelović i Veselinović dobili priznanje, ne bi bilo nezasluženo. Ranđelović je vrhunski igrač, Veselinović je strašan, levonog mislim. I mnogo mi je drago što sam u ovoj konkurenciji pobedio", kaže za MOZZART Sport popularni Popaj.

Ipak, ističe da je njegov uspeh samo plod rada cele ekipe koja će i drugu godinu uzastopce igrati na evropskoj sceni. Ali sva je prilika, bez dosadašnjeg kapitena i najboljeg igrača.
"Duplo slavlje Jagodine! I osvojen kup i plasman u Evropu, pa sam stvarno presrećan. Mnogo mi znači i to što sam najbolji strelac, jer su moji golovi doprineli najvećim uspesima u istoriji kluba. Nije to mala stvar. Takođe, bliži se moj rastanak sa Jagodinom, jer znam da se mnogi klubovi ozbiljno interesuju, pa mi je drago što sam se na pravi način odužio klubu u kojem sam se afirmisao i koji mi je druga kuća. Ali moram da gledam i na drugu stranu. Ima ponuda i iz Srbije i iz inostranstva, doduše nisu još stigle do mene, a uostalom do sada i nisam razmišljao o tome. Koncentrisao sam se samo na ekipu, a kada ekipi ide, neko uvek iskoči. Sada je vreme da sednem s čelnicima Jagodine, kluba koji će mi uvek biti u srcu, da zajedno vidimo šta je najbolje za obe strane", iskreno će Stojanović.

Najbolji strelac Superlige nema dilemu koji defanazivac mu je zadao najviše muka.
"Ima mnogo dobrih štopera. Nisam do sada mnogo o tome razmišljao, ali sigurno da Ivan Ivanov iz Partizana kvalitetom skreće pažnju na sebe".

I za kraj, nismo mogli, a da Stojanovića ne upitamo – otkud nadimak Popaj?
"Duga je to priča, vuče se još iz detinjstva i fudbala na malim terenima u mom rodnom Knjaževcu. Obično sam igrao protiv starijih momaka i redovno davao golove, a pošto sam mnogo voleo da jedem spanać, bilo je neminovno da dobijem nadimak Popaj kada su svi čuli za to", otkriva Stojanović.

NAJBOLJI STRELCI SUPERLIGE:

19 – Miloš Stojanović (Jagodina)
18 – Predrag Ranđelović (Sloboda)
17 – Lazar Veselinović (Hajduk)
12 – Đorđe Despotović (Spartak)
11 –  Nemanja Kojić (Rad/Partizan), Ognjen Mudrinski (Crvena zvezda), Abubakar Oumaru (Vojvodina)
10 – Enver Alivodić (Novi Pazar/Vojvodina), Aleksandar Mitrović (Partizan)
9 – Ognjan Damnjanović (Donji Srem), Nenad Milijaš (Crvena zvezda), Uroš Đurđević (Rad)

NAJBOLJI ASISTENTI:
8 – Nenad Milijaš (Crvena zvezda)
7 – Enver Alivodić (Vojvodina)
6 – Slobodan Novaković (Spartak), Nikola Ninković (Partizan), Lazar Marković (Partizan), Marko Šćepović (Partizan), Bojan Beljić (Sloboda/Radnički 1923)
5 – Slavko Perović (Rad), Darko Lazović (Crvena zvezda), Vladimir Torbica (Spartak), Predrag Luka (Rad/Partizan)
4 – Vladimir Volkov (Partizan), Nemanja Tomić (Partizan/Genčlebirligi), Filip Kasalica (Crvena zvezda), Ajezdin Nuhi (BSK Borča), Tijago Galvao (Sloboda),  Ivan Cvetković (Jagodina)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

JagodinaMiloš StojanovićSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara