Aron Palmarson (©Reuters)
Aron Palmarson (©Reuters)

Barsa nastavlja da deli lekcije, Cupara nedovoljan za preokret

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.02.21. | 22:33

U derbiju rukometne Lige šampiona, Katalonci slavili u Mađarskoj sa 37:34 i ostali sa maksimalnim učinkom u evro eliti. Petar Nenadić nije igrao zbog povrede leđa. Domaćina razbili levoruki Gomez i Dolenec. Dorba partija srpskog reprezentativnog golmana

Svetsko prvenstvo u Egiptu samo što se završilo, a već se nastavila Liga šampiona. U derbiju u Vespremu, Barselona je pobedila mađarskog prvaka sa 37:34 i potvrdila dominaciju u ovoj sezoni. Katalonci su za 15 meseci jedini poraz u svim takmičenjima doživeli krajem prošle godine kada su u finalu Lige šampiona za sezonu 2019/2020 poklekli od Kila u Kelnu.

Za Barsu nisu igrali dvojica francuskih reprezentativaca Dika Mem i Timoti N’Gasan, kao i Slovenac Blaž Janc. Nedostajao je i glavni trener Đavi Paskval, ali su gosti lakše nego što se očekivalo slomili otpor mađarskog šampiona. Za domaćina zbog povrede leđa nije bilo srpskog asa Petra Nenadića.

Izabrane vesti

Od starta meča, Barselona je zaigrala odlično, imala i +6 u prvih 30 minuta. Ton igre kod devetostrukog šampiona Evrope davali su Luka Cindrić, Aron Palmarson i Jure Dolenec. Iz kontre je bio neumoljiv levoruki Aleks Gomez Abeljo. Odličan na golu bio je Gonzalo Peres de Vargas. U prvom poluvremenu jedini raspoložen kod domaćina bio je Crnogorac Vuko Borozan, strelac četiri golova u prvom delu igre. Na odmor, Katalonci su otišli sa prednošću od četiri gola (19:15).

Srpski repezentativac Vladimir Cupara je krajem prvog poluvremena zamenio indisponiranog Španca Koralesa. Do poluvremena, naš golman je imao tri odbrane, u nastavku se razbranio, zaustavio je i sedmerac Slovencu Dolencu. Pretili su domaćini, u 44. minutu došli do samo -2 (24:26) posle gola švedskog pivotmena Andreasa Nilsona.

Sa nekoliko sjajnih intervencija Cupare i serijom golova levog krila, Makedonca Dejana Manaskova, Vesprem je stigao od izjednačenja – 31:31, osam minuta pre kraja. Međutim, Barsa uzvraća mini serijom 3:0. Gol iz sedmerca je postigao Gomez Abaljo, a dva puta je na crti bio siguran Francuz Ludovik Fabregas – 32:35. Usledilo je nekoliko dobrih odbrana Vargasa i meč je rešen. Barselona je stigla do devete pobede u evro eliti i gotovo sigurno obezbedila prvo mesta i direktan plasman u četvrtfinale evro elite i novi napad na jubilarnu 10. krunu šampiona Starog kontinenta.

Najefikasniji igrač meča bio je Aleks Gomez Abaljo sa 10 golova, sedam je postigao Jure Dolenec, a po pet Luka Cindrić i Islanđanin Aron Palmarson. Golman Vargas imao je 16 uspešnih odbrana. Kod Vesprema Manaskov i Makeda su po šest puta zatresli mrežu Barselone, dok je Vuko Borozan zaustavljen u nastavku. Završio je sa pet golova, a samo jedan u drugih 30 minuta. Srpski čuvar mreže Cupara je imao devet odbrana. Derbi Lige šampiona sudile su najbolje srpske sudije Nikolić i Stojković.

Nemački vicešampion Flensburg lider je Grupe A posle pobede u Belorusuji protiv Meškova Bresta sa 28:26. Najbolji su bili Norvežani Goren Johaneson sa devet golova i Magnus Abelvik Red sa pet. Kod domaćina po pet pogodaka postigli su Panić, Vranješ i Valiupov.

Vardar se dobro držao u prvom poluvremnenu u Portu, ali u nastavku portugalski šampion je dodao gas i dobio nekadašnjeg šampiona Evrope sa 27:24. Marko Vujin je postigao dva gola za skopski tim u kome je najbolji bio Rus Timur Dibirov sa osam pogodaka. Kod Zmajeva Barankinjo je sedam puta zatresao mrežu gostiju. Šampion Evrope Kil je rutinski pobedio na svom terenu Motor iz Zaporožja sa 34:23 uz odličnu igru hrvatskog asa Domagoja Duvnjaka, strelca osam golova. U ukrajinskom timu srpski desni bek Miloš Orbović je jednom pogodio gol Zebri sa Baltika.

Celje je napravilo iznenađenje pobedom u Nantu sa 30:28. Mlakar je osam puta zatresao mrežu Kanarinaca. Kod domaćina Španac Balager je bio najbolji sa 10 golova. Nije igra makedonski as Kiril Lazarov, dok je mladi srpski bek Milan Milić jednom zatresao mrežu slovenačkog šampiona.

LIGA ŠAMPIONA – ODLOŽENI MEČEVI

Četvrtak

GRUPA A

Meškov Brest – Flensburg 26:28 (15:14)

Porto – Vardar 27:24 (13:13)

GRUPA B

Kil – Motor Zaporožje 34:23 (16:12)

Nant - Celje 28:30 (13:14)

Vesprem – Barselona 34:37 (15:19)



tagovi

VespremRK KilRK BarselonaVladimir CuparaEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara