(AFP)
(AFP)

Brankica ponovo u postavi, Srbija "pometlala" i Keniju

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 08:43

Naše odbojkašice zabeležile i treći maksimalan trijumf na Olimpijskim igrama

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Tri pobede u prva tri kola Olimpijskih igara. Ništa drugačije se nije ni očekivalo od naših najboljih odbojkašica. Protiv Kenije, rivala kome je čast bila i što može da odmeri snage sa svetskim šampionkama upisan je još jedan maksimalni trijumf – 3:0 (25:21, 25:11, 25:20), a ono što posebno raduje je povratak među startere i veoma dobra partija Brankice Mihajlović.

Izabrane vesti

Na prva dva susreta selektor je na prijemu držao Bojanu Milenković i Jelenu Blagojević, a danas je prvi put u postavi svoje mesto zauzela Brankica, velika uzdanica našeg tima, koja je pre polaska na Olimpijske igre imala problema sa povredom leđa. Veoma je bitno da i ona polako ulazi u takmičarski ritam, jer će za završnicu biti preko potrebna. Zajedno sa njom u dijagonali je kao i na prethodnim takmičenjima bila Bianka Buša. Mihajlovićeva je odlično odigrala utakmicu i videlo se da će uz Tijanu biti glava napadačka snaga čim budu došli na red teži rivali, prvi već u narednom kolu.

S obzirom na to da se Kenija računala unapred kao najslabiji protivnik u grupnoj fazi, ovaj meč je trebalo da posluži pre svega za razigravanje svih igračica i uigravanje postave. Priliku je na poziciji srednjeg blokera u startnoj postavi dobila Maja Aleksić, koju je Maja Ognjenović često znala da uposli i uglavnom su ti napadi bili veoma efektni. Kasnije je Terzić menjao i apsolutno svakoj odbojkašici dao određenu minutažu.

Znale su naše da ne mogu samo da izađu na teren i da će se Kenijke same pobediti, već da će protiv sigurno motivisanog i rasterećenog protivnika morati svaki poen da zarade. Iako su potpuno držale kontrolu igre i rezultata u prvom setu, Kenija je uspevala da održava neku pristojnu razliku. Taj deo je završen rezultatom – 25:21. Već u drugom Srpkinje su bile ubedljivije, protivnice su polako popuštale, a razlika je brzo postala dvocifrena. Druga postava je bila na terenu, rezultat se nije menjao - 25:11.

I u trećem periodu je Terzić počeo sa kombinovanom postavom. Do sredine seta se vodila izjednačena borba, a onda su se naše uzbiljile i odlepile. U napadu se mlada Mirkovićeva uglavnom oslanjala na Anu Bjelicu, koja je bila veoma uspešna sa korekcije. I blok je bio na pravom mestu u pravo vreme. Kenijke su u završnici zapretile, ali nedovoljno da ugroze pobedu Srbije u ovom setu i produže meč - 25:20.

Ozbiljan izazov odbojkašice će imati u narednom kolu kada će na megdan izaći selekciji Brazila. To je jedina ekipa u grupi koja je uz nas beležila samo pobede, imaju skor 2-0, a danas će igrati sa domaćinom Japanom (12.40).


tagovi

tokio 2020Brankica Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara