Branko Kovačević sa odbojkašicama Železničara (MN Press)
Branko Kovačević sa odbojkašicama Železničara (MN Press)

Derbi se igra na Banjici, Branko Kovačević protiv bivšeg kluba

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.12.21. | 13:19

Crvena zvezda dočekuje Železničar u najinteresantnijem duelu 11. kola Superlige za odbojkašice

Doživele su prvi poraz u prvenstvu u prethodnom kolu, a večeras će imati priliku da pokažu da li su ga prebolele... Odbojkašice Crvene zvezde posle neuspeha u večitom derbiju, čeka još jedan ozbiljan duel, ovog puta na domaćem terenu. Na noge im stiže trener koji je nekada vodio crveno-bele Branko Kovačević i veoma raspoložena ekipa Železničara u sjajnoj formi. Derbi 11. kola Superlige za odbojkašice na programu je od 18 časova i 30 minuta u hali na Banjici.

Četa Aleksandra Vladisavljeva je prepustila prvu poziciju Jedinstvu, pa je sada drugoplasirana sa devet pobeda i jednim porazom i 26 osvojenih bodova. Ekipa iz Stare Pazove je prva sa istim učinkom, ali bodom više (27). Železničar je u toj trci odmah iza - treći sa osam trijumfa i dva neuspeha (25 bodova). Jasno je da će se večeras u Beogradu voditi velika borba...

Izabrane vesti

(OK Crvena zvezda)(OK Crvena zvezda)

Tim iz Lajkovca u poslednje vreme samo ređa maksimalne pobede. Pred Aleksandrom Uzelac i drugaricama padali su redom Srem, Ub, Spartak iz Subotice, TENT, Klek... Igrale su u drugoj polovini novembra i utakmice na evrosceni protiv turskog Ezačibašija - izgubile obe, ali deluje kao da su im one dale neku dodatnu snagu za domaće bitke.

Zvezda je od početka sezone bila lider, ali je posustala u 10. kolu što zbog problema sa povredama, umora, veoma motivisanog protivnika kog vodi Darko Zakoč... Crveno-bele će pokušati da se vrate na pobednički put, a Železničar će pun samopouzdanja tražiti recept kako da nastavi seriju trijumfa.

Prvi međusobni duel ove sezone odigran je u Lajkovcu, tada su Bojana Drča i saigračice slavile posle pet setova. Sigurno da Lajkovčanke nisu zaboravile preokret koji su dozvolile protivnicama. Imale su vođstvo 2:0, a onda su stale i prepustile kontrolu Beograđankama. One su taj poklon prihvatile i nanizale tri seta, od kojih su poslednji dobile rezultatom 16:14.

Takav prvi obračun daje nagoveštaj da će i večeras na Banjici temperatura biti visoka i da će sve goreti od uzbuđenja i kvalitetnih poteza.

SUPERLIGA ZA ODBOJKAŠICE - 11. KOLO

Petak

18.30: Crvena zvezda - Železničar

19.00: Klek Zrenjanin - TENT

19.00: Spartak Subotica - Inđija

Subota

17.00: Partizan - Jedinstvo SP

18.00: Ub - Srem



tagovi

Branko KovačevićŽOK Crvena zvezdaŽOK Železničar LajkovacSuper liga Srbije za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara