Reprezentacija Švedske (©Reuters)
Reprezentacija Švedske (©Reuters)

Došli bez celog tima – igraće za zlato! Šveđani bez muke protiv Francuza do finala SP

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 19:09

Skandinavci vodili sve vreme

Ni najveći optimisti u zemlji nisu mogli da zamisle takav scenario! Na Svetsko prvenstvo rukometaši Švedske otišli su bez celog tima, a igraće u finalu, boriće se za zlatnu medalju!

I može se mirne duše reći da su se Skandinavci prošetali kroz polufinale. Iako je na drugoj strani bila moćna Francuska, selekcija Tri krune je vodila od početka do kraja meča i to sa bezbednom razlikom da joj prednost ni u jednom momentu ne bude ugrožena. Na kraju 32:26 (16:13) i plavo-žuta četa je postala prvi finalista rukometnog Mundijala.

Izabrane vesti

Na put ka Egiptu nisu krenuli krilo Niklas Ekberg, pa Jesper Nilsen, Andreas Nilson, Lukas Nilson i Linus Arneson. Povređeni su Mikel Apelgren i Simon Jepsen. A, u poslednjem trenutku otpao je i Albin Lagergren. Ali, umesto potpunog sloma, kao da je proradio neki inat. Švedski inat. Valjda i takav postoji...

Kao furija su igrali Skandinavci svih 60 minuta protiv Francuza, a pogotovo je nerešiva enigma za Trikolore bio golman Andreas Palička, koji je sredinom prvog poluvremena imao pet vrhunskih odbrana na kontu. Zašto nije bila veća razlika od 11:8 u tom momentu, krivi su bili napadači Švedske, koji su pravili tehničke greške u želji da brzinom nadigraju Francuze.

Maestralna odbrana Paličke u poslednjoj sekundi prvog poluvremena, kojom je sačuvao plus tri (16:13) za svoj tim, možda je bila i prelomna tačka meča, jer su Trikolori krenuli silovito u nastavku, približili se na 17:16, a to im je bio i poslednji pravi juriš.

Odbila je Švedska taj napad rivala, pobegla na 22:18, tada je već Palička imao deset odbrana na kontu, dok su golmani Francuske totalno podbacili. Do kraja utakmice Trikolori nijednom nisu uspeli da spuste razliku ispod tri gola, tako da su plavo-žuti, nošeni sjajnom atmosferom u timu, maestralnim golmanom, ali i razigranim Kampusom, koji je postigao 11 golova, otplovili kao vikinškom lađom do finala Svetskog prvenstva.

Zvuči neverovatno, ali poslednji put kada su bili šampioni planete, Šveđani su slavili u – Egiptu. Bila je to 1999. godina. U polufinalu su pobedili tada Jugoslaviju, koja je dugo na tom meču vodila...

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE U EGIPTU – POLUFINALE

Petak

Francuska – Švedska 26:32 (13:16)

 20.30: (2,20) Španija (8,00) Danska (1,90)

***kvote su podložne promenama

 


tagovi

Rukometna reprezentacija FrancuskeRukometna reprezentacija ŠvedskeSvetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara