Komentari na vest

Druga nedelja OI: Ko je još ostao od srpskih takmičara?

M

Mikri

pre gotovo 3 godine

Ok atletika, plivanje i gimnastika mozda jesu popularni, ali po meni sport bez kontakta ili sport bez prilike da te protivnik spreci u nameri da pobedis nije sport...i ja cu uvek pre glasati za rukomet, tekvondo, dzudo, karate, kosarku. Nego za plivanje, bacanje diska, sprinta ili gimnastike...jednostavno nema tog naboja...ne zelim da umanjim uspeh bilo koga. Pita neko sto ameri nemaju tekvondiste i rvace dobre...pa sato sto nemaju strucnjake i nije to podneblje za borilacke vestine...oni mogu da naprave po nekog boksera ili mma borca ali tu je velika lova u pitanju pa zato.
S

Slaba odbrana

pre gotovo 3 godine

Mikri-Naboja i pritiska ima u svakom sportu.Kao što u rukometu ili nekom drugom sportu treba da opravdaš ulogu favorita,tako je i u atletici,plivanju i gimnastici.Možda to nisu sportovi u kojima postoji kontakt,ali oni vode borbu sa samim sobom,potrebna je smirenost,fokusiranost itd da bi se ostvarili dobri rezultati,a ponekad ni to nije dovoljno.Nemaš prava na grešku,kreneš ranije sekud odmah diskvalifikacija.SAD imaju zlato u tekvondou,karate startuje 5 avgusta a u dzudu ne znam šta su uradili.Ne mogu oni baš da budu talentovani u svakom sportu,50 sportova na OI....
e

esex

pre gotovo 3 godine

naboja ima naravno,a to sto ga ti ne osecas ne znaci da ga nema.
B

Brundo

pre gotovo 3 godine

Dragan Jovic i njegovi djaci su Srbiji doneli ukupno 4 medalje na OI - 2 zlata, 1 srebro i 1 bronzu a o tome se malo pise.O finansiraju trofejnog sporta da ne govorim.Bitno da se drzavne, tj. moje pare sipaju u Zvezu i Partizan.Drzava vlasnik sportskih klubova.To vise nigde nema.Odavno zrelu za privatizaciju.
R

Reykjavik

pre gotovo 3 godine

A šta koji moj tekvondo? Koga to interesuje, realno? Ispadneš u prvom kolu osvojiš bronzu, teška glupost. Bilo mi je drago kada je Tijana uzela medalju ali objektivno teška glupost takav sistem takmičenja. Takođe niko ne shvata taj sport ozbiljno osim nas kojima je to jedina prilika da uradimo nešto. Zašto Kinezi, Japanci, USA, Rusija (za sada vodeće reprezentacije po medaljama) nemaju neke ekstra takmičare u tekvondou? Jer ih boli briga za to, oni uzimaju zlata u plivanju, atletici, gimnastici.. sportovima koji su esencija olimpijskih igara. Kažem ne želim nikako da umanjim uspeh Milice i Tijane, sjajno je to što su uradile, da nisu ne bi nas bilo na mapi medalja a ne bi bili na 25.mestu i veliko im hvala na tome, ali objektivno tekvondo je drugi možda čak i treći ešalon ozbiljnog sporta.
B

Brundo

pre gotovo 3 godine

E pa samo tu mozemo medalju da osvojimo.Gde su dzudisti na primer?Gde su?
m

mrgadin

pre gotovo 3 godine

Sutra postoje dva scenarija, Djokovic ce oprati Bustu 6-0, 6-0 ili ce glat izgubiti. Mislim da ce ipak proraditi inat i biti ovo prvo.
H

Hvala za info

pre gotovo 3 godine

Nisam ni mislio da postoji više scenarija!
F

FM

pre gotovo 3 godine

Puno je nas Djokovic zaduzio da bi smo mu jednu medalju zamerili. Imaju tu mnogi koji bi trebali pre njega da stanu u red i pokaju se, ustvari, on ne treba uopste ni biti u tom redu, nego u onom drugom, gde bi smo svi mi se njemu redom zahvaljivali za to kako Srbiju predstavlja u svetu.
f

franjo 24041902Gost

pre gotovo 3 godine

❤️🇷🇸
G

Gost Lk

pre gotovo 3 godine

Srbi u ekipnim sportovima super,u individualnim smo poznati po tuci i pucanju, a tri osnove OI su nam prava katastrofa.Mi u istoriji imamo manje medalja u atletici,gimnastici i plivanju nego sto neke zemlje osvoje za jedan dan.Moglo bi ipak malo vise u skolama da se posveti pažnje tome,ako nista drugo zdravo je.
A

Acap456

pre gotovo 3 godine

Kakva je drzava sport je jos i odličan. Iz ovakve finansijske i mentalne bede čudo je da iznedrimo nesto vrednije.
h

hinjaStra

pre gotovo 3 godine

Trebao si da nas vidis pre deset+ godina, strani savezi su nam uzimali igrace kao sa usisivacem a tek premije sto su bile... odn. nisu bile, ali verovatno si tada jos pisao u pesak...
B

Brundo

pre gotovo 3 godine

Sve u svemu lose i neuspesne OI.Neki se nisu cak ni kvalifikovali.Mislim da odbojkasice imaju najbolje sanse za medalju.Kosarkasice tesko.Sa vaterpolistima mozda.
V

Vosa le

pre gotovo 3 godine

Rvaci mogu do medalja,Jovana Prekovic u karateu,zasto da ne i Ivana Spanovic,plus sva tri timska sporta.Novak bar jednu.Mozemo do 7 medalja,uz dosta srece eventualno 10.