Tijana Bošković (©Reuters)
Tijana Bošković (©Reuters)

Ezačibaši oslabljen, sve nade u Tijanu Bošković

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 12:47

Amerikanka Džordan Tompson, Hande Baladin i Elif Sahin ne mogu da igraju u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv italijanskog Busto Arsizija

Italijanski timovi Novara i Koneljeano blizu su plasmana u polufinale Lige šampiona za odbojkašice posle trijumfa u prvim mečevima u gostima protiv Fenerbahčea, odnosno Skandičija, a danas od 18 časova na programu su preostala dva meča četvrtfinala.

Turski Vakifbank je apsolutni favorit u gostima protiv poljskog Hemika. Za najbolji klub Evrope u prethodnoj deceniji igraju dve srpske reprezentativke, Milena Rašić i Maja Ognjenović.

Izabrane vesti

Teži zadatak ima drugi turski gigant Ezačibaši koji gostuje u Italiji protiv Busto Arsizija. Prva zvezda tima iz Istanbula je fenomenalna Srpkinja Tijana Bošković koja je prošlog meseca produžila ugovor sa jednim od najbogatijih klubova na svetu.

Ezačibaši će biti silno oslabljen u prvom meču na Apeninama. Brazilski stručnjak Marko Aurelio Mota neće moći da računa na čak tri odbojkašice. Povređena je Amerikanka Džordan Tompson, turska reprezentativka Hande Baladin je pozitivna na virus korona, a van tima je i tehničarka Elif Sahin.

Sve u igri tima sa Bosfora zavisi od Bilećanke koja je u odličnoj formi. U nedostaku Larsonove i Baladin, Tijana će dobijati više lopti. Da su kompletne, gošće bi bile favoriti, ovako se očekuje neizvestan meč. Itaijanke traže šansu da iznenade jednog od favorita za titulu. Dres Busto Arsizija nosi nekadašnja reprezentativka Srbije, srednji bloker Jovana Stevanović.

Ova dva tima su već tri puta odmerile snage i uvek je slavio tim iz Istanbula.

U polufunale ide tim koji osvoji četiri boda. Pobeda od 3:0 ili 3:1 donosi tri boda, a trijumf od 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod. U slučaju da bude 3:3, odlučuje u revanšu zlatni set koji se igra do 15. I ove sezone kao i premijerne 2018/2019, šampiona će da odluči meč superfinala na neutralnom terenu. Titulu iz Berlina pre dve godine brani italijanska Novara.

Prošle sezone nije bilo pobednika Lige šampiona jer je takmičenje prekinuto sredinom marta usled pandemije viursa korona i nije nastavljeno.

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – ČETVRFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak

Fenerbahče - Novara 1:3 (25:19, 12:25, 19:25, 25:27)

Sreda

Skandiči - Koneljano 2:3 (25:17, 27:29, 30:28, 23:25, 15:17)

Četvrtak

18.00: (9,00) Hemik Police – Vakifbank (1,03)

18.00: (1,85) Busto Arsizio – Ezačibaši (1,85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

EzačibašiTijana BoškovićCEV Liga šampionaLiga šampiona za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara