Nikola Jakšić (©MN Press)
Nikola Jakšić (©MN Press)

Ferencvaroš ne da tron, zakazan obračun sa Pro Rekom: Jakšić i Mandić za drugu Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 21:47

Mađarski tim prokockao četiri razlike, pa spakovao dva komada u poslednjih 20 sekundi

Odbija Ferencvaroš da se odrekne evropske titule. Ne želi da u Beogradu siđe sa trona. Režirali su Ferencvaroš i Breša dramu u drugom polufinalnom susretu, ali italijansko finale neće se igrati. Nikolas Konstantin Bikari i Marton Vamoš širom su otvorili vrata finala Ferencvarošu – 14:12 (4:0, 4:6, 3:5, 3:1).

Nije imala Srbije klub na završnom turniru Lige šampiona, ali će jedan repezentativac naše zemlje podići trofej Lige šampiona u Beogradu. Drugi put u karijeri imaju priliku Dušan Mandić i Nikola Jakšić da se popnu na krov Evrope. Živela je Breša bajku od trenutka kada je srušila Pro Reko sa trona u Italiji, maštala je o finalu, ponovnom susretu sa velikim rivalom i osvajanju prve Lige šampiona, ali su joj se snovi raspršili u polufinalu. Neće Pro Reko imati priliku da se revanšira Breši, ali hoće da skine Ferencvaroš sa trona, na kojem sedi od 2019. godine.

Izabrane vesti

Otvorio je Ferencvaroš utakmicu sa 4:0, hitao je ka finalu i naprosto stao. Ukalkulisali su Mađari prolazak, videli su se u beogradskom bazenu sa Pro Rekom i umalo ih je to skupo koštalo. Breša je kažnjavala sve propuste protivnika, uspela je da uvede utakmicu u neizvesnu završnicu i izgorela je. Na 20 sekundi do kraja nije isparćen Nikolas Konstantin Bikari, zatresao je mrežu uz zvuk sirene i doveo Ferencvaroš na prag finala. Imala je Breša šansu da preko Angelosa Vlahopulosa poravna rezultat, ali je Grk pogodio stativu. Gol Breše ostao je nepranjen, Marton Vamoš je bio neometan i sproveo je lotu u mrežu za overu prolaska u finale.

Prkosi Deneš Varga godinama, ne mogu mu ništa. Postigao je kapiten Ferencvaroša četiri gola, a na koti četiri zaustavio se i Marton Vamoš. Mađarski reprezentativci izneli su najveći teret i pogurali Ferencvaroš do finala. Breši preostaje da sa Barselonetom igra za treće mesto, a Angelos Vlahopulosa će noćas proganjati promašaj i desna stativa, saveznica Mađara. Vlahopulos je meč završio sa tri gola, toliko je dao i Maro Joković. Srpski reprezentativci Nikola Jakšić i Đorđe Lazić nisu se upisali u listu strelaca, ali neće to pasti teško Jakšiću, pošto će biti u prilici da podigne još jedan veliki trofej.

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA:

Hanover - Olimpijakos 10:8 (2:1, 4:2, 3:3, 1:2)

Marselj - Jug 13:16 (1:1, 4:6, 5:5, 3:4)

POLUFINALE, LIGA ŠAMPIONA:

Pro Reko - Barseloneta 12:10 (2:4, 4:3, 4:1, 2:2)

Ferencvaroš - Breša 14:12 (4:0, 4:6, 3:5, 3:1)


tagovi

VK BrešaVK FerencvarošĐorđe LazićNikola JakšićLiga šampiona u vaterpoluvaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara