Bernardo Rezende (©Reuters)
Bernardo Rezende (©Reuters)

Francuzi se ozbiljno pojačali za napad na Srbiju: Bernardinjo novi selektor odbojkaška

Vreme čitanja: 1min | sre. 14.04.21. | 17:12

Trikolori imaju velika očekivanja od narednog Evropskog prvenstva

Trofejni odbojkaški trener Bernardo Rezende preuzeće reprezentaciju Francuske posle Olimpijskih igara u Tokiju od dugogodišnjeg i još aktuelnog selektora Lorana Tilija.

Sa Bernardinjom na klupi, sedmostrukim osvajačem Olimpijskih igara (jednom kao igrač, šest puta kao trener), Trikolori će pokušati da u septembru vrate titulu evropskog prvaka, koja je trenutno u vlasništvu srpskih odbojkaša. Takmičenje će biti održano u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj, od 1. do 19. septembra.

Izabrane vesti

Kvalifikacije će biti održane tokom maja, a Srbija se kao aktuelni šampion direktno plasirala na završni turnir. Među poznatim učesnicima, uz našu selekciju i četiri domaćina, su još Slovenija, Francuska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka i Belgija.

Novi selektor Francuske istakao je da mu je primarni cilj zlato na Olimpijskim igrama 2024. u toj zemlji, ali i da će prvo pustiti aktivnog selektora da dovrši svoj posao.

"Ovaj tim ima potencijal i želeo bih da istaknem sjajan posao koji je Loran Tili uradio sa igračima u proteklih devet godina. Želim da nastavim uspešan rad, da pomeram granice i kapacitete svakog igrača. Da nastavim da ih teram da rastu kao sportisti i kao ljudi. To je neophodan korak, ali trenutno je samo jedan cilj: Olimpijske igre u Tokiju, tako da ću pustiti Lorana i njegov tim da rade na postizanju najboljeg rezultata", istakao je 61-godišnji Brazilac.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeMuška odbojkaška reprezentacija FrancuskeEvropsko prvenstvo u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara