Tim Srbije (© AFP)
Tim Srbije (© AFP)

Korona među srpskim rukometašicama: Sa Holanđankama u subotu

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.12.20. | 10:07

Prethodno će ceo tim biti još jednom podvrgnut testu

Nevolje za rukometašice Srbije. U danu kad je trebalo da odigraju prvu utakmicu na Prvenstvu Evrope saznale su da se virus korona uvukao u tim. Prema saopštenju Evropske rukometne federacije, jedna igračica je pozitivna na Covid-19 i automatski izolovana od ostatka ekipe, zbog čega je susret sa Holanđankama, prvobitno zakazan za petak veče, pomeren za subotu od 20.30.

EHF nije saopštio o kojoj rukometašici je reč, već samo da su sprovedeni standardni higijenski protokoli, koji nalažu da bude odstranjena iz selekcije kako ne bi zarazu prenela na druge igračice. Sve ostale devojke su bile negativne na redovnom testiranju, sprovedenom odmah po dolasku u Dansku.

Izabrane vesti

Selektor Ljubomir Obradović tako će imati dan više za pripremu premijernog duela na turniru, koji znatno može da odredi sudbinu naše selekcije.

Zbog nepotpunih testova na virus korona i strogih protokola ulaska na teritoriju Danske, rukometašice Srbije su, umesto u utorak, stigle na poprište događaja tek u četvrtak. Tom prilikom su testirane. Biće opet, u subotu ujutro, kako bi se otklonila svaka dilema mogu li na teren.

Kao što je, primera radi, bio slučaj sa Rumunkama, koje su mogle da se suprotstave Nemicama tek onog trenutka kad su sve članice reprezentacije bile negativne na testu.


tagovi

ženska rukometna reprezentacija SrbijeLjubomir ObradovićEHFep u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara