Moćna mašina Tonija Đerone: Srbija sijala u Zrenjaninu i raznela Grke

Vreme čitanja: 3min | sre. 13.01.21. | 18:22

Na kraju više nego ubedljivih 31:21 za drugu pobedu u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope

Nova Srbija sijala je i u Zrenjaninu! Rukometna selekcija naše zemlje napravila je još jedan korak ka plasmanu na Prvenstvo Evrope, pošto je u okviru trećeg kola kvalifikacija bila bolja od Grčke - 31:21 (15:12) .

Rival nije bio jak kao prethodne sedmice, kada su učenici Tonija Đerone, bacili rukavicu u lice jednoj od najvećih rukometnih sila sveta Francuskoj, ali ponovo su se videli jasni principi igre iskusnog španskog stručnjaka. A to je ono što može najviše da nas raduje. Srbija je delovala brže i sinhronizovanije nego u bližoj prošlosti, čak su se i oslikali neki automatizmi u igri, koji su bili dovoljni da Orlovi bez većih problema savladaju Grke.

Izabrane vesti

Bilo je i tako vidljivih tragova familijarne atmosfere i timske energije, kao nikada u novijoj istoriji. Igrači sa klupe su skakali u nebo posle svake odbrane Milosavljeva ili ofanzivne kreacije Radivojevića ili Kukića.

Bila je vidljiva fizička iscrpljenost rukometaša Srbije posle stresnog dvomeča sa Francuskom, koji je u dobroj meri ispraznio energiju i fizičke performanse Đironinog tima. Ali u takvoj situaciji Srbija je imala kontrolu od prvog do poslednjeg minuta. Na posletku naš tim je serijom na početku drugog poluvremena stekao velikih šest golova prednosti. Tu je priči došao kraj, bilo je jasno da će Srbija posle tri odigrana kola imati pet bodova na kontu i nagovestiti siguran plasman u društvo najboljih.

Grci su bili vrlo motivisani, nisu želeli da se predaju bez ispaljenog metka. Brzom igrom su se držali na pristojnom rastojanju, ali. Jednostavno – Srbija je bila bolja. Bilo je i nezadovoljstva na licu Tonija Đerone, posebno u trenucima kada su reprezentativci Grčke šutevima sa zemlje pogađali mrežu Milosavljeva. Međutim, Srbija je brzo stigla do prednosti od tri gola razlike. Ponovo je Bogdan Radivojević bio barjaktar ofanzivne igre, pogađajući na različite načine. Radivojević je posle prvog dela igre na kontu imao pet golova prednosti, pratili su ga Kukić sa tri i Marsenić sa dva gola.

Odlično je Srbija koristila pivotmene, patila povremeno, ali je sve postalo jasno na početku drugog poluvremena. Tada se razbranio Milosavljev. Spustio je rampu golman reprezentacije Srbije i inicirao seriju našeg tima od 3:0. 

Orlovi su stigli do plus šest, totalno razbili odbranu Grčke koja se oslanjala na zonu 6-0, i pojačali euforiju u ovdašnjoj javnosti posle odličnih izdanja u dvomeču protiv Francuske. Znali su naši rukometaši, ne tako davno, da izgube i od slabijih rivala od reprezentacije Grčke, ali su ove večeri u Zrenjaninu pokazali autoritet.

Bilo je i akcija iz sveski Tonija Đirone, koji je na dobrom putu da bude apsolutni pogodak rukovodstva FSS. Jer sve ukazuje da Španac ubrzao hronično spori napad selekcije Srbije, anomaliju koja je proždirala čitavu deceniju srpski rukomet. Malobrojni poklonici rukometa aplaudirali su mnogo puta, kao kada je Vorkapić bravurom pogodio za 22:15.

Grci su se praktično predali sredinom drugog poluvremena, jer je Srbija maksimalno eksploatisala raspoloženog Milosavljeva, a na drugoj strani udarala kao maljem preko Radivojevića i sjajnog Marsenića.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Radivojević sa osam golova i pet asistencija. Vrlo dobare učinak imali su Kukić i Marsenić koji su pet puta pogađali mrežu Grka, dok je Vorkapić stao na koti četiri.



tagovi

Toni ĐeronaBogdan RadivojevićVladimir CuparaDejan MilosavljevRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara