Foto: Mozzart Sport
Foto: Mozzart Sport

Mozzart All-Star humanitarni turnir: Šaponjić bez Atletika nije tako dominantan, Todorović sa Liverpulom osvojio prvo mesto

Vreme čitanja: 6min | sre. 06.05.20. | 22:11

Džanan Musa zauzeo treću poziciju pobedom posle tri meča protiv Nikole Milenkovića

Nije Ivan Šaponjić uspeo da odbrani titulu na Mozzart "All Star" humanitarnom turniru! Umesto njega, naslovom šampiona moći će da se pohvali Darko Todorović, koji je u finalu turnira savladao fudbalera Jorgandžija posle dva meča i tako osvojio prvo mesto na drugom izdanju Mozzartovog turnira, koji smo prethodnih dana imali priliku da pratimo na kanalima Sport Kluba. Treće mesto pripalo je košarkašu Bruklina, Džananu Musi, koji je nakon tri utakmice slavio pobedu nad Nikolom Milenkovićem.

Podsetimo, osam takmičara krenulo je u pohod na konačnu pobedu. Na startu su svi bili raspoređeni u dve grupe nakon kojih nije bilo ispadanja, već smo na osnovu rezultata dobili raspored četvrtfinalnih parova. Ispostavilo se da je Darko Todorović imao najbolje umeće od svih, te je tako ostavio Šaponjića bez druge titule.

Izabrane vesti

Ali naravno, u centru pažnje je bio, pre svega humanitarni karakter čitavog takmičenja. Ukupno je sakupljeno 12.000 evra koji će biti donirani u takvu svrhu, od čega je kompanija Mozzart obezbedila 10.000 evra, dok je preostalih 2.000 evra došlo od gubitnih tiketa. Ova sredstva biće raspodeljena bolnicama u Srbiji i Bosni i Hercegovini, koji se bore protiv virusa korona. Tokom narednih dana biće organizovano uručenje ovih sredstava.

Podsetimo i da je tokom prvog turnira prikupljeno 1.400.000 dinara koji su donirani Infektivnoj klinici u Beogradu, te da je kompanija Mozzart na početku borbe protiv virusa korona donirala deset respiratora zdravstvenom sistemu koji je bio pogođen pandemijom ove opake bolesti.

BORBA ZA TREĆE MESTO: NIKOLA MILENKOVIĆ – DŽANAN MUSA 1-2 /2:3, 5:3, 2:6/

Opredelio se Nikola Milenković da na ovom turniru pažnju pokloni timu Mančester sitija, dok je Džanan Musa u okršaj ušao sa PSŽ-om. Samim tim, videli smo veliki broj golova, ali i ogromna uzbuđenja u borbi za treće mesto.

Što se prvog meča tiče, Kilijan Mbape je doveo Džanana Musu u vođstvo sredinom prvog poluvremena uvodne utakmice, nakon nešto sporije igre na samom startu. Mogao je isti fudbaler da povisi vođstvo bosanskog fudbalera nešto kasnije, ali nije uspeo, pošto je šutirao pored gola. Nikola Milenković je pravio veliki broj grešaka i to je faktički dovelo do dupliranja vođstva, pošto je u finišu prvog poluvremena Musa preko Mbapea i poveo sa 2:0. Međutim, Bleki se probudio na početku drugog dela igre i uspeo je da smanji na 2:1, a nešto kasnije uspeo je da dođe i do potpunog poravnanja posle gola Serhija Aguera nakon odbitka. No, Milenković sa Mančester sitijem nije uspeo da kapitalizuje bolju igru u nastavku, pošto je Musa preko Mbapea, koji je postigao het-trik krunisao pobedu u prvom meču.

Drugi meč je izgledao nešto drugačije. Nikola Milenković imao je mnogo bolju kontrolu igre, pa je preko Gabrijela Žesusa došao do vođstva sredinom prvog dela igre. No, nije se mnogo čekalo na izjednačenje, pošto je Kilijan Mbape ponovo, četvrti put danas, doneo radost Džananu Musi. Ali kakav je gol potom postigao Mančester siti! Serhio Aguero je "zapalio" mrežu sa skoro 20 metara i tako doneo prednost Blekiju baš pred veliki odmor. Ali ni to nije bilo dovoljno, pošto je Kavani poravnao u prvom minutu nadoknade, pa je borba nastavljena...

Tek što je počelo drugo poluvreme, a rezultat na semaforu se potpuno okrenuo, pošto je Džanan Musa preko Nejmara došao do prednosti, koja je ipak trajala samo koji minut. Žesus je postigao naredni gol i poravnao na 3:3, gledali smo pravu rapsodiju na terenu. Već u 60. minutu, Liroj Sane je preokrenuo stvari u korist Blekija Milenkovića. A tačku na čitavu stvar stavio je Serhio Aguero, koji je postavio konačnih 5:3 na ovom meču. Tako smo otišli u treći susret.

Mbape, Mbape, Mbape! Redom je strašni fudbaler PSŽ-a trpao u mrežu Mančester sitija u trećem meču, a Nikola Milenković jednostavno nije mogao da pronađe rešenja za odličnog Džanana Musu. Do kraja prvog poluvremena već je bilo 4:0 za košarkaša Bruklina, pošto je gol postigao i Nejmar. Ni u nastavku nije bilo spasa za Milenkovića, pa je Kavani uspeo da dođe i do petog gola i bilo je jasno da će bosanski košarkaš preuzeti treće mesto upravo od njega. Da sve bude crnje, Mbape je došao i do četvrtog gola, pa je u jednom trenutku bilo neverovatnih 6:0. Ipak, Bleki je uspeo da smanji razliku preko Žesusa, a potom i De Brujnea. Nedovoljno za bilo šta, naravno.

Osvajač trećeg mesta je nakon susreta više imao reči hvale za protivnika.

"Sjajan je igrač, vidi se da dosta igra. Otvorilo mi se odlično u trećoj utakmici, a odličan je bio Mbape u trećoj utakmici i to mi je pomoglo", rekao je Musa.

Sa druge strane, ni Nikola Milenković nije štedeo reči hvale za košarkaša Bruklina, koji je pokazao i odlično fudbalsko umeće.

"Čestitam Džananu na osvojenom trećem mestu, odlično je igrao na turniru. Cilj mi je bio da uđem u finale, ali pošto sam igrao za treće mesto, rekao sam da neću taktizirati, da ću igrati otvoreno", istakao je Milenković.

FINALE: IVAN ŠAPONJIĆ - DARKO TODOROVIĆ 0-2 /0:2, 0:1/

U finalu smo gledali mali okršaj između Totenhema, koji je predvodio Ivan Šaponjić i Liverpula kojim je upravljao Darko Todorović. Podsetimo, fudbaler Atletika ovoga puta nije se odlučio da "predvodi" svoj tim, već se rešio da malo eksperimentiše.

Za razliku od borbe za treće mesto, finale je bilo znatno utegnutije. Mnogo se pažnje obraćalo na taktičke zamisli, pa je samim tim dosta toga počivalo na odbrani. Tako je, pomalo iznenađujuće, strelac prvog gola na meču bio Fabinjo i to tek polovinom drugog poluvremena. Njemu se lopta "zalepila" za nogu i tako dovela reprezentativca Bosne i Hercegovine u vodstvo protiv Ivana Šaponjića. Prvi deo igre nam nije doneo preterano velika uzbuđenja. A samo koji trenutak kasnije već je bilo 2:0, pošto je Mohamed Salah doveo Darka Todorovića nadomak prednosti u finalnoj seriji. Fudbaler Atletiko Madrida jednostavno nije mogao da pronađe rešenje na ovom susretu. Želeo je da izmenama napravi zbrku, ali pauze za tako nešto nije bilo, pa je Todorović slavio laganu pobedu i došao nadomak ukupnog trijumfa.

Za razliku od prvog meča, na drugom smo uvodni gol videli prilično rano. Bio je to korner sa desne strane za ekipu Liverpula, koji je u gol pretvorio Gomez. Prethodno je Salah imao odličnu priliku da dovede Todorovića do prednosti, ali ona je u svakom slučaju stigla samo koji sekund ranije. Mogao je Liverpul do kraja poluvremena da vodi i sa 2:0, ali se reprezentativac Bosne i Hercegovine spetljao u ključnim momentima...

Zapravo, u nastavku meča smo se više pitali da li će Redsi postići još koji gol nego da li će Totenhem doći do poravnanja. Blistao je Loris na golu, a Šaponjić je muku mučio da se održi u meču. Međutim, iskustvo iz prethodnih okršaja u četvrtfinalu i polufinalu naučilo nas je da fudbalera Jorgandžija nikako ne otpišemo... Ali, gola u smiraj utakmice ovoga puta nije bilo, pa samim tim ni spasa za Ivana Šaponjića.

Pobednik Mozzart All-Star humanitarnog turnira, Darko Todorović, kaže da je danas za pobedu bila dovoljna dobra odbrana.

"Igrao sam čvrstu odbranu, volim da igram sa Van Dajkom i Gomezom. Ovde su potrebni brzi štoperi, imao sam malo više sreće, postigao sam gol iz kornera. Malo sam se namučio. Bile su tvrde dve utakmice, snašao sam se bolje u odbrani. Želeo bih pohvaliti kompaniju Mozzart i Sport Klub, lepo je što je organizovana ova humanitarna akcija", ističe Todorović.

Reči hvale za protivnika imao je i Ivan Šaponjić, poraženi u završnom dvoboju, koji je istakao da se nije snašao najbolje.

"Prvo čestitam Darku, zasluženo je osvojio turnir. Podbacio sam, nisam se snašao najbolje. Moji bekovi su mnogo slabiji od Manea i Salaha. Nije mogla nikuda da se proturi lopta, a ja nisam bio na svom nivou. Oba turnira su odlično organizovana, mislim da su gledaoci mogli da uživaju", rekao je fudbaler Atletika.



tagovi

Mozzart "All-Star" humanitarni turnir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara