(©MN Press)
(©MN Press)

Novi Beograd zaplivao ka osmini finala Kupa Evrope

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.12.20. | 21:19

Teži deo posla sledi kroz dva dana

Vaterpolisti Novog Beograda preskočili su uspešno prvu prepreku. Vlada Vujasinović može biti zadovoljan igrom svojih izabranika na evropskoj sceni u dobro poznatom okruženju. Novi Beograd domaćin je jedne od osam grupa, a na startu takmičenja bio je bolji od rumunske Oradee – 12:9.

Nije bilo jasno na koju će stranu otići meč sve do pred kraj trećeg perioda. U istoj fazi utakmice ranije u toku dana Radnički je prelomio meč protiv Mediteranija. Novi Beograd je krenuo istim putem kao Kragujevčani, a na otvaranju je neuspeh zabeležila samo Crvena zvezda.

Izabrane vesti

Igralo se gol za gol skoro sve vreme do trenutka kada su Nikola Bursać i Mateja Asanović odveli Novi Beograd na plus tri, a do kraja treće deonice izabranici Vlade Vujasinovića su još jednom matirali Gojka Pijetlovića. Napravio je Novi Beograd seriju 7:0 i prelomio utakmicu u svoju korist. Oradea je u potpunosti klonula i četvrta četvrtina bila je puka formalnost.

Draško Gogov najzaslužniji je za to što Oradea na startu nije uspevala da se odvoji. Završio je Gogov meč sa pet golova i bio je daleko najefikasniji igrač na utakmici. U timu Novog Beograda Nikola Nikolov i Nikola Bursać su po dva puta tresli mrežu Pijetlovićevog gola, a u ekipi Oradee istakli su se Adači, Vatrai i Kolodrovošči sa po dva gola.

Grupa u koju je smešten Novi Beograd broji tri kluba, pa su praktično Beograđani završili pola posla. Drugog dana takmičenja tim Vlade Vujasinovića biće slobodan, a u nedelju, 6. decembra, igrače sa Sintezom iz Kazanja od 19.00 za prvo mesto u grupi.


KUP EVROPE - KVALIFIKACIONA RUNDA

Prvo kolo

BVSC – Panionios 18:9

Barselona – Turkoan 12:12

Sabadelj – Jadran Split 9:8

Dinamo Moskva – Steaua 9:8

Noazi la Sek – Triglav 20:9

OSC – Crvena zvezda 15:5

Vuljagmeni – Ludvisburg 21:6

Eks an Provans – Karuž 16:4

Savona – OSC Potsdam 12:8

Mediterani – Radnički 9:13

HAVK Mladost – Primorac 13:8

Solnok – Terasa 20:14

Strazbur – Apolon 8:7

Novi Beograd – Oradea 12:9




tagovi

VK Novi BeogradLEN Kup Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara