Dušan Mandić (©VK Novi Beograd)
Dušan Mandić (©VK Novi Beograd)

Novi talas – novi vaterpolo brend Srbije: Novi Beograd predstavio drim-tim, Mandić kapiten

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.10.21. | 16:53

Vladimir Vujasinović u sezonu lova na trofeje kreće sa 17 igrača

Kada je Vladimir Vujasinović pre nekoliko meseci, dok je sezona bila u punom jeku, smelo izašao sa tvrdnjom da će Novi Beograd ove godine biti moćan i da će napasti Ligu šampiona, kao i sve domaće trofeje, bilo je skeptika. Nisu ama baš svi verovali u rađanje sile na bazenu „11. april“. Ali, kako je vreme prolazilo, a tim dobijao obrise, svima je postajalo jasno na čemu je trofejni stručnjak temeljio optimizam.

Posle današnje promocije tima za sezonu 2021/2022, kojeg gotovo svi s punim pravom nazivaju drim-tim, kristalno je jasno da Novi Beograd napada sve trofeje, i da je spreman da popuni prazne klupske vitrine. Okupili su čelni ljudi vaterpolo zvezde u bazenu, i u stručnom štabu, ali i u Upravi kluba.

Izabrane vesti

Timska slika Novog Beograda (©VK Novi Beograd)Timska slika Novog Beograda (©VK Novi Beograd)

Dušanu Mandiću pripala je ta čast da bude kapiten kluba koji je formiran pre pet godina, a osim levorukog bombardera boje Novog Beograda u predstojećoj sezoni braniće još Viktor i Strahinja Rašović, Gojko i Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Angelos Vlahopulos, Đorđe Vučinić, Žoao Pedro Fernandeš, Nika Šušiašvili, Draško Gogov, Petar Tomić, Miroslav Perković, kao i mlade snage Vasilije Martinović, Matija Vlahović i Petar Mitrović.

„Izuzetna je privilegija imati mogućnost da se vratim u Beograd i da igram vaterpolo na vrhusnkom nivou“, poručio je kapiten Novog Beograda i proslavljeni srpski reprezentativac Dušan Mandić i dodao:

„Milslim da će jačanje Vaterpolo kluba Novi Beograd i te kako doprineti jačanju i naše reprezentacije i srpskog vaterpola u celini. Ovo je jedan novi talas, potpuno nova priča i pozivam ljubitelje vaterpola da budu uz nas, da prate naše utakmice i da nas bodre, a mi igrači ćemo našu priču praviti u bazenu i govoriti partijama koje budemo pružali“.

Osim Dušana Mandića, boje Novog Beograda u predstojećoj sezoni braniće još Viktor i Strahinja Rašović, Gojko i Duško Pijetlović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Angelos Vlahopulos, Đorđe Vučinić, Žoao Pedro Fernandeš, Nika Šušiašvili, Draško Gogov, Petar Tomić, Miroslav Perković, kao i mlade snage Vasilije Martinović, Matija Vlahović i Petar Mitrović.

Vladimir Vujasinović (©VK Novi Beograd)Vladimir Vujasinović (©VK Novi Beograd)

Od početka građenja priče, Novi Beograd poklonio je veliku pažnju radu sa mlađim kategorijama i razvijanju igrača. Oformljeno je šest mađih selekcija, kao i razvojni tim Vukovi.

„Sva ova deca koju smo u defileu videli ovde na bazenu su naše bogatstvo. Poželežu im mnogo sreće, i njima i njihovim roditeljima. Voleo bih pre svega da ovde provedu zabavnu godinu, punu uzbuđenja, da se druže i da im zaista bude lepo na ovom bazenu. Ako uz to dođe i neki uspeh, biće to prava stvar, a svi se nadam da će uspeha biti“, rekao je šef stručnog štaba Novog Beograda Vladimir Vujasinović, kome će u radu asistirati Aleksandar Bakić i Đorđe Filipović.

Novi Beograd nije radio samo na jačanju igračkog kadra, već svih klupskih struktura. Za novog predsednika kluba imenovan je Nikola Malbaša, koji je vlasnik i generalni direktor građevinskog preduzeća Jadran.

„U novu sezonu ulazimo sa velikim ambicijama i visokim ciljevima. Predstoji nam mnogo dobrih utakmica i ponovno domaćinstvo Fajanl-ejta Lige šampiona. Oformili smo izuzetno kvalitetan tim i nadam se da će publika uživati u uzbudljivim mečevima. Igračima i stručnom štabu poželeću mnogo sreće i nadam se da ćemo se na kraju sezone na ovom bazenu svi zajedno radovati pobedama i velikim uspesima Novog Beograda“, poručio je Malbaša.

Predstavio je Novi Beograd sve uzrasne kategorije, članove prvog tima i kompletan stručni štab, ali i redizajnirani grb kluba. Sponzorski pul je proširen i u Novom Beogradu su ubeđeni da će organizaciono rasti i napredovati, kako tokom ove, tako i narednih godina.

„Ovo godine smo se znatno pojačali, ne samo igračima u prvom timu, već i organizaciono. Zato mislim da možemo mnogo toga da uradimo. Pozivam i publiku i medije da nas prate i da zajedno rastemo“, istakao je sportski direktor Novog Beograd i nekadašnji trofejni reprezentativac Slobodan Soro.


tagovi

VK Novi BeogradVladimir VujasinovićSlobodan SoroDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara