Uzdanica Barselonete, Milan Aleksić ©Star Sport
Uzdanica Barselonete, Milan Aleksić ©Star Sport

Pada odluka u Beogradu: Raspucana Barseloneta preti Pro Reku, Brešina bajka još traje

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.06.21. | 14:30

Očekuje nas velika neizvesnost u polufinalnim okršajima finalnog turnira Lige šampiona

Došao je trenutak za odlučujuće bitke na bazenu Sportsko rekreacionog centra 11. april. Četvrtfinalni okršaji doneli samo jednu neizvesnu bitku, onu između Juga i Breše, gde je italijanski klub u dramatinoj završnici slavio sa 12:10 i konačno probio barijeru, posle tri vezana ispadanja u ovoj fazi takmičenja. Zahvaljujući tome, Italijani će prvi put još od 2006. godine imati najmanje dva kluba u polufinalu. Te godine su ih imali čak tri, pošto su pored Pro Reka deo same završnice bili i Posilipo i Savona, ali je na kraju pobedu odneo domaćin Jug.

Pro Reko je nastavio sjajan niz i ovo će mu biti šesto vezano polufinale. Od uvođenja formata ovakve prirode, na tri turnira se događalo da iste zemlje imaju po dva učesnika među četiri najbolja tima. Sve je krenulo od Srbije, koja je 2014. godine imala Partizan i Radnički, naredne godine to su bili Hrvati sa Primorjem i Jugom, a 2017. Mađari sa Solnokom i Egerom. Dakle, ovo je četvrti slučaj.

Izabrane vesti

BARSELONETA POKAZALA NAJVIŠE, ALI KO SME DA OTPIŠE PRO REKO I FERENCVAROŠ?

Aleksandar Ivović (Pro Reko) ©MN PressAleksandar Ivović (Pro Reko) ©MN Press

Breša će logično biti najumornija, zbog najtežeg posla u četvrtfinalu. Pro Reko je bio ubedljiv protiv Hanovera (16:9), uz pet golova raspucanog Aleksandra Ivovića, a na megdan mu stiže silovita Barseloneta, koja je deklasirala Olimpijakos sa 22:9. Barseloneta, predvođena Milanom Aleksićem (četiri gola u četvrtfinalu) došla je potpuno spremna u Beograd, pa je jasno da ćemo gledati istinski derbi u polufinalu. Dupla kruna u Španiji, pa uragansko izdanje u četvrtfinalu Lige šampiona. Od svih ekipa, Barseloneta je u Beogradu pokazala najviše. Definitivno je zrela da se drugi put popne na krov Evrope.

Drugi par čine Breša i Ferencvaroš, ujedno poslednji šampion Starog kontinenta, u kojem igra nekadašnji biser Partizana Nikola Jakšić. Mađari se nisu mnogo pomučili u četvrtfinalu, s obzirom da su bili ubedljivi protiv Marselja (14:6) za koji nastupa Andrija Prlainović. Nerešiva enigma za francuskog šampiona, koji ove godine slavi 100 godina postojanja, bio je Janis Funtulis. Postigao je četiri gola, a jednom manje mrežu rivala zatresao je Marton Vamoš.

Kao što smo rekli Breša je do sada ispadala u sva tri četvrtfinala, ali su u Beogradu odigrali na krilima osvojene titule u Italiji, gde su posle 14 godina zbacili Pro Reko sa trona. Ovoga put zadali su konačan udarac Jugu, koji je posle izgubljenih trofeja u Hrvatskoj i Regionalnoj ligi, sada ostao bez mogućnosti da se bori i za ovaj najvažniji u klupskom vaterpolu. Sa druge strane u Breši žive pravu bajku, a sa njima i odlični Đorđe Lazić, pa će pokušati da naprave dodatni istorijski iskorak.

POLUFINALE, LIGA ŠAMPIONA:

18.00: (1,85) PRO REKO (6,50) BARSELONETA (2,55)

20.30: (1,85) FERENCVAROŠ (6,50) BREŠA (2,55)


tagovi

Liga šampiona u vaterpoluPro RekoVK BrešaVK BarselonetaVK Ferencvaroš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara