Darko Zakoč (MN Press)
Darko Zakoč (MN Press)

Partizan se budi sa Zakočem: Važna pobeda zbog psihologije devojaka

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 15:25

Crno-bele dame ostvarile drugu pobedu u prvenstvu Srbije

Veoma loše otvaranje sezone odbojkašica Partizana, nateralo je čelnike kluba da naprave veliku promenu. Umesto Danila Stokuće na klupu je stigao poznati stručnjak Darko Zakoč u trenutku kada su crno-bele dame imale skor u domaćem prvenstvu 0-4.

Jasno je da iskusni trener ne može da popravi stvari preko noći, ali poslednji rezultati govore da se ekipa polako budi i beži sa dna. Od promene šefa struke Partizan je ostvario po dve pobede i poraza u domaćem šampionatu. Izgubio je od Uba i Spartaka, a pobedio Sremsku Mitrovicu i TENT. Poslednji trijumf je ostvaren sinoć protiv Obrenovčanki posle pet setova.

Izabrane vesti

Veoma značajna pobeda za nas, zbog psihologije devojaka", rekao je posle meča Darko Zakoč za sajt lige. "Dobro smo otvorili meč i igrali do pred kraj drugog seta kvalitetno i taktički dobro. Ipak, u trećem i četvrtom setu smo pali, ali smo na svu sreću imali više koncentracije u taj-brejku. Mislim da smo zaslužili ovu pobedu, i zbog poraza u Subotici, i zbog bolje igre u ovom meču“.

Ekipa TENT-a koju sa klupe vodi trener Vladimir Vasović je uspela da izjednači u setovima posle zaostatka 0:2, ali u neizvesnoj završnici petog seta nije uspela da ugrozi protivnika.

Čestitke ekipi Partizana na zasluženoj pobedi", istakao je Vasović. "Prva dva seta su igrali veoma dobro sa malim brojem grešaka, dok mi nismo uspevali da nađemo ritam koji nam je potreban. Jednostavno, puno grešaka, loš prijem servisa i puno poena smo poklonili rivalu. Treći i četvrti set smo odigrali mnogo bolje, jer smo došli do naše igre i smanjili smo broj grešaka. U taj-brejku su obe ekipe igrale poen za poen, ali je na kraju malo više sreće bilo na strani Partizana. Idemo dalje, nema šta. Razmišljamo o utakmicama koje nas očekuju“.

Partizan je trenutno na devetoj poziciji, ali ima isti učinak kao i ekipe koje su na sedmom i osmom mestu 2-6. TENT je peti sa polovičnim skorom 4-4.


tagovi

Darko ZakočŽOK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara