Armin Sinančević (©MN Press)
Armin Sinančević (©MN Press)

Počinje dvoransko EP u atletici: Srbija bez glavnih aduta, nada u Sinančevića

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 09:15

Ivana Španović povređena, a Asmir Kolašinac zaražen virusom korona i ne putuju u Torunj. Našu zemlju predstavljaće osam takmičara

Dvoransko Evropsko prvenstvo u poljskom Torunju počinje danas i traje do nedelje. Na prethodnih takmičenjima imali smo adute za medalju, pre svega Ivanu Španović, ali naša najbolja atletičarka se povredila prethodne nedelje i propustiće šampionat Starog kontinenta.

Osim Zrenjaninke nema ni našeg najboljeg bacača kugle u prethodnoj deceniji Asmira Kolašinca. Loše vest za momka iz Sjenice u sredu. Na dan putovanja saznao je da je pozitivan na korona virus.

Izabrane vesti

"Dan uoči putovanja dobio sam rezultat da sam pozitivan na PCR test, iako nemam nikakve simptome. Mnogo žalim za tim što neću takmičiti na Evropskom prvenstvu, jer sam baš spreman. Nadam se da ću što pre biti negativan i da ću da nastavim sa treninzima i takmičenjima - rekao je Kolašinac za Srpski atletski savez (SAS).

Osim dvoje naših najboljih takmičara zbog povrede EP je otkazao i Strahinja Jovančević. Od prvobitnih 12 takmičara koji su ispunili normu, Srbiju će u Torujnu da predstavljaju osmoro - Armin Sinančević u bacanju kugle, sprinteri Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić, Anja Lukić i Luka Trgovčević, Boško Kijanović i Maja Ćirić na 400 m, Lazar Anić u skoku udalj.

21.15: (2,45) Liverpul (3,30) Čelsi (2,95)

Atletičar koji će probiti led, biće Lazar Anić. Kvalifikacije skoka udalj na programu su u danas od 19.08 časova.

"Uzbuđen sam što ću biti deo tima koji će predstavljati Srbiju na ovom takmičenju. Posebno zadovoljstvo mi pričinjava i činjenica da je to prvo veliko takmičenje od 2017. godine na koje ću ići posle dugogodišnjeg oporavka od povrede. Ne želim da prognoziram svoj učinak, ali mogu da kažem da sam spremniji nego ikad. Imam malih problema sa primicačem, ali moj tim i ja radimo na njegovom otklanjanju kako bih u Torunju bio u najboljem izdanju”, rekao je Anić.

Drugog dana takmičenja očekuju nas kvalifikacije na 400 metara i u ženskoj i u muškoj konkurenciji, kao i kvalifikacije u bacanju kugle. Najviše se očekuje od državnog dvoranskog rekordera Armina Sinančevića.

"Posle tri takmičenja na kojima sam učestvovao i na kojima sam ostvario jako dobre rezultate i sva tri puta pobedio uz novi državni rekord Srbije, mislim da spreman dočekujem EP. Imao sam manjih povreda, ali sva sreća to je iza mene i sada imam dosta manje bolove. Očekivanja su da u kvalifikacijama budem dobar i uđem u finale, to je glavni cilj, a posle u finalu daću sve od sebe”, izjavio je Armin.

17.00: (1,57) Fenerbahče (4,00) Antalija (6,00)

Milana Tirnanić i Aleksa Kijanović su najbrži srpski srprinteri. Milana Tirnanić je ove sezone na 60 metara zabeležila najbolji rezultat od 7.34 sekunde, što je za samo tri stota dela sekunde sporije od nacionalnog rekorda koji je u vlasništvu Ivane Španović. Kvalifikacije u ovoj disciplini na programu su u nedelju od 10.20 časova.

"Spremna sam, što pokazuje i konzistentnost rezultata na 7.40. U najmanju ruku očekujem da budem na istom nivou. Uz iskustvo koje imam i uz malo sportske sreće, nadam se polufinalu”, izjavila je Milana Tirnanić.

Državni rekorder na 60 metara u dvorani, Aleksa Kijanović, ove sezone je u odličnoj formi. On će prvu priliku da se dokaže imati u subotu, 6. marta u prepodnevnim satima.

"Očekujem dosta od svog nastupa u Torunju, pošto sam se vratio sa mitinga u Francuskoj imao sam manjih problema sa zadnjom lozom, više neka vrsta bola posle upale koji me je pratio i na Balkanijadi i na Serbian Openu, ali do Evropskog se nadam da će to sve biti rešeno i da ću tamo moći da dam sve od sebe i pokušam da napadnem lični rekord. Što se plasmana tiče očekujem plasman u polufinale i borbu za plasman u finale. Veliki broj takmičara je prijavljen, preko 70, ali znam da ako budem na svom najboljem nivou mogu očekivati jako dobar rezultat”, rekao je Kijanović.

Na Evropskom prvensvu u Poljskoj učestvaće 733 takmičara iz 47 zemalja.


tagovi

atletikaDvoransko EP u atleticiArmin Sinančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara