Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Šego poslao Hrvate s prvog mesta u drugu fazu Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 19:57

Španci sigurni protiv Tunisa

Hrvatska i Španija će s prve pozicije grupe B, odnosno grupe C u drugu fazu takmičenja. U 3. kolu uvodne runde Hrvati su pobedili Katar (26:24), a Španci Tunis (36:30)

Dugo se Hrvatska mučila da slomi otpor Katarana koji su sve vreme disali za vratom rivalu. Pitanje je kako bi se završio meč da na golu nije imala Marina Šega koji je uspeo da odbrani čak četiri udarca sa sedam metara.

Izabrane vesti

Najefikasniji kod pobednika bili su Štrlek sa 6, odnosno Marino i Marko Mamić sa po 5 golova, dok se kod Katara izdvojio najbolji strelac meča Frankis sa 7 pogodaka.

Hrvati će u drugu fazu u koju su preneli tri boda krenuti duelom sa trećeplasiranim iz grupe D, Bahreinom koji je pobedio Kongo (34:27), a potom ih čekaju susreti sa Danskom i Argentinom, u zavisnosti od toga ko bude drugi, a ko prvi iz te grupe. Sa Hrvatskom će u narednu rundu Katar i Japan.

Nešto lakši posao imala je Španija. Trijumfom je obezbedila tri boda u drugoj fazi na čijem startu će se sastati sa Urugvajem, dok je Tunis neočekvano rano završio glavni deo takmičenja, pa će igrati samo u razigravanju za plasman. Ipak, bilo je za očekivati da Tunižani, posle propuštenih šansi protiv Poljske (28:30) i Brazila (32:32) ne mogu da se čupaju u deulu sa Špancima u čijim redovima je briljirao Fernandez sa deset golova. Markan je dodao 5, a Dušebajev 4. U selekciji Katara najefikasniji je bio Darmul sa 8 golova.

U drugoj fazi biće formirane četiri grupe sa po šest ekipa, a samo najbolje dve iz grupe plasiraće se u četvrtfinale.




tagovi

Svetsko prvenstvo u rukometuHrvatskaTunisŠpanijaKatar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara