Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor Savić: Ovo su retki trenuci kada moram da zaćutim, momci sada znaju kako je mojoj ženi

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.08.21. | 10:53

Drugo vezano zlato na Olimpijskim igrama

Kakvi su to majstori svog zanata, kakvi su to vaterpolo bogovi, kakve su to momčine, ljudine. A ispre svih njih stoji selektor Dejan Savić.

Uvek je znao da kaže šta misli, nije imao zadršku. Govorio je i kada je lepo i kada je teško, ukazivao na probleme, ali i slavio. Sve po potrebi.

Izabrane vesti

Međutim, ovaj uspeh je čak i moćnog Dejana Savića ostavio bez reči.

"To više nije bitno. Bitna je pobeda. Nije važno ni kako smo igrali, ni šta smo radili. Divan osećaj! Čestitam stručnom štabu, igračima, svima u organizaciji. Nemam reči više. Ovo su retki trenuci kada moram da zaćutim", rekao je Savić u izjavi za RTS.

Ubrzo je podelio svoja razmišljanja i sa novinarima u miks zoni.

"Nije toliko bilo potrebno snage, koliko psihološkog momenta, posle svega onog što su ovi dečaci istrpeli od svog detinjstva, preko odrastanja kroz reprezentaciju, pa ovih osam godina sa mnom... Definitivno nije lako. Sada svi shvataju kako je mojoj ženi", u svom će stilu selektor.

Na kraju, koliko je zaista veliki uspeh odbraniti olimpijsko zlato?

"Emotivno sam prazan, mnogo sam srećan zbog ove generacije koja više neće porasti. Sada je realno da uživamo u svemu ovom, najbitnije je ono što piše na semaforu i medalji koja je na grudima mojih momaka".

Srbija je u svojoj istoriji dva puta bila prvak Olimpijskih igara, oba puta sa neverovatnim Dejanom Savićem na klupi.

Sada će uslediti smena generacija, tako da će Savić u tandemu sa Vladimirom Vujasinovićem probati da napravi čudo i da nastavi trijumfalan niz naše reprezentacije.

Podsećanja radi, Srbija je u finalu Olimpijskih igara savladala Grčku sa 13:10.


tagovi

Dejan Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara