Mikel Hansen u napadu (©Reuters)
Mikel Hansen u napadu (©Reuters)

Skandinavsko finale u Egiptu: Španci bez leka za Mikela Hansena

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.01.21. | 22:06

Danska na Švedsku za zlato

Na severu Afrike za zlato će se boriti reprezentacije sa severa Evrope!

Skandinavci će međusobno rešiti ko će biti šampion, a ko vicešampion sveta, pošto će se za titulu boriti Danska i Švedska. Dok su žuto-plavi rutinski eliminisali Francuze, Danska je posle velike drame savladala Španiju i imaće priliku u nedelju da odbrani titulu koju je osvojila pre dve godine.

Izabrane vesti

Iako je Španija tokom cele utakmice bila u zaostatku, imala je deset sekundi pre kraja šut za izjednačenje, ali je Marćan pogodio prečku. U poslednjoj sekundi Svan je bio precizan i postavio konačnih 35:33 za Dansku.

Pobednik slavi Mikela Hansena. Nije prvi put. Čovek koji je biran tri puta za najboljeg rukometaša sveta odigrao je simultanku sa odbranom Španije i postigao 12 golova. Kad je bilo najteže, kada su drhtale ruke, danski bek je preuzimao odgovornost i pogađao.

A, u finišu blistao je i golman Niklas Landin, od kojeg su se očekivala, po tradiciji, čuda na golu, a on ih je štedeo sve do finalnih 15 minuta meča, kada je bio sjajan. Pored te pomenute prečke, Landin je spasao Dansku da ne prokocka prednost od četiri gola pet minuta pre kraja (33:29), jer je Španija napravila seriju 4:1 i došla nadomak izjednačenja.

Rukomet je takav sport da maltene nijedna prednost ne garantuje pobedu. Danska je vodila od početka do kraja. Ni u jednom trenutku meča nije bilo nerešeno. Bilo je i pet razlike u prvom poluvremenu (13:8), pa i onih četiri pred kraj (33:29) i opet je završnica bila čista drama.

Osim Mikela Hansena, koji je utakmicu završio sa 12 golova, odlični u Danskoj su bili Magnus Saugstrup sa sedam i Matijas Gidsel sa četiri gola (4/4). Kod Španaca braća Dušenbajev su srcem i dušom grebala za finale. Danijel je postigao sedam, a Aleks četiri gola. Odličan je bio i Adrijan Treho sa šest golova iz šest pokušaja.

Finale je u nedelju od 18.30 časova, igraće Švedska i Danska, a od 15.30 u borbi za treće mesto sastaće se Francuska i Španija.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE U EGIPTU – POLUFINALE

Petak

Francuska – Švedska 26:32 (13:16)

Španija – Danska  33:35 (16:18)


tagovi

Rukometna reprezentacija Španijerukometaši DanskeSvetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara