Komentari na vest

Skener odbojkašica: Maja plesala sve do virusa, Tijana pomerala granice, Uzelac dobila veliku šansu

J

J

pre 9 meseci

Bravo za tekst! 👏🏻👏🏻 🙂
S

SvrakaShearer

pre 9 meseci

Ali Ana Bjelica koja se nakupila medalja a doprinos 0. Masu korisnije bi bilo nekog mladog korektora ubaciti u sistem, recimo Carić, svakako Tijana igra 99% minuta i puca 60% lopti
J

JV

pre 9 meseci

Nemaju pojma 😁
3

367

pre 9 meseci

Mislim da ljudi koji ostavljaju komentare, na temu rezultata i ucinka zenske odbojkaske reprezentacije, nisu svesni kakva je konkurencija u ovom sportu na svetskom nivou. Da Vas podsetim, nasa reprezentacija, u poslednjih sest godina ima dve svetske titule, jednu evropsku plus dva evro srebra i jednu olimpijsku bronzu i to u konkrenciji najvecih i najbogtijih zemalja na svetu: SAD, Kine, Rusije (do rata u Ukrajini), Brazila, Italije i Turske (uz ostale "slabasne" reprezentacije iz Azije, J.Amerike,Kanadu, Holandiju, Poljsku i dr.). Za razliku od drugih sportova sve napred nabrojane najjace zemlje morate da dobijete, na finalnim turnirima, da bi osvojili npr. svetsku titulu.U odbojci nema "NBA" lige ni drzave. Mislim da je, takodje, vas tekst pogresno intoniran, ili preterano kritican prema devojkama koje su izgubile od Turske u "foto finisu" ove neverovatno uzbudljive utakmice. Odlucile su nijanse u kvalitetu i, uvek neophodna, sportska sreca. Turska je dolaskom korektorke Vargas i prebacivanjem na mesto primaca Karakurt dobila kvalitet s kojim moze, uspesno, da igra i sa Italijom i sa Srbijom. Mi, jos uvek, nemamo adekvatnu zamenu za Brankicu Mihajlovic. Imamo nekoliko dobrih igracica ali ne i vrhunskih, kompletnih i u prijemu i u bloku i u smecu. Svakoj nesto nedostaje (B.Milenkovic*, S.Lozo, Uzelac ...). I da zavrsim, najjace zenske odbojkaske lige na svetu igraju se u Turskoj i Italiji (najplacenije i najkvalitetnije).
i

ispravka mala

pre 9 meseci

Kako jednu kad imamo 2 titule na EP 2017 i 2019
S

Svesni smo

pre 9 meseci

U Evropi 3 ozbiljne ekipe (1 zabranjeno učešće) ostatak sveta isto toliko. 3+3=6 matematika je jasna.
3

367

pre 9 meseci

Za "svesni smo": tacno je da u ovom momentu ima sest vrhunskih svetskih reprezenacija ali i one druge (ima ih desetak) mogu da zagorcaju zivot favoritima. Npr. Holandija, dobila Italiju 3:0 u borbi za trece mesto na EP, ili Poljska, 2. u ligi nacija ove godine (iza Turske a ispred ostalih pet velikih reprezentacija). Ponavljam, da bi osvojile dve uzastopne, poslednje svetske titule nase odbojkasice morale su da pobede SVE najjace svetske reprezentacije : SAD, Italiju. Brazil, Kinu, Tursku a na pretproslom finalnom turniru i Rusiju ! Odlicna odbojka se igra pored Evrope, i u najvecim i najbogatijim zeljama u J. i S. Americi i Aziji. Nema tog ekipnog sporta, osim fudbala, sa tako jakom konkurencijom na svetskom nivou.
7

763

pre 9 meseci

Košarka.
d

da ne zaboravimo

pre 9 meseci

Ženska odbojka je muski fudbal....generalno najpopularniji zenski sport...
t

the

pre 9 meseci

Hena lepotica

Milos Bozic

pre 9 meseci

gvideti je najveci krivac...preokrenemo 3 set ulaskom Drce i Lazovicke,a on 4i pocne bez Drce..Svima je jasno da smo izgubili zbog loseg prijema,a naseg prvog primaca (Bušu) nahvaliste...pustite vi statistiku, i njenih uspesnih prijema..to sto je uspela da primi loptu (lose) i prosledi vreo krompir tehnicarima,pa su nam srednjaci bili neupotrebljivi,kostalo nas je lagane pobede u finalu..tvrdim da bi lagano pobedili,da nam igra umesto Buše Lazovićka.Prijem je u odbojci najbitniji faktor!
P

Prosek starosti

pre 9 meseci

U analizu može da se unese i da smo mi ubedljivo najstarija ekipa na turniru. Turska, šampion prvenstva Evrope ima prosek starosti 26,4, mi kao drugoplasirani 28,1, Holandija 24,9 i Italija 24,5. To je jedan katastrofalan podatak, koji pod 1) pokazuje da srebrna medalja sa toliko iskustva u ekipi nije nikakav uspeh, već ogroman neuspeh, tj da u jedinoj utakmici prvenstva gde smo imali za protivnika otprilike ravnopravnog rivala (a koji je krajem trećeg seta bio "grogiran") smo doživeli poraz, uprkos velikoj razlici u godinama i iskustvu koje posedujemo na ovom nivou 2) strašno je da smo mi jedina ekipa koja nema ni jednu igračicu rođenu nakon 2000te godine standardno na parketu. U stvari mi ih imamo samo 2 u sastavu?! Kurtagić, koja je turistički otputovala u Belgiju da ručka belgijsku čokoladu (miljama daleko od odbojke ovog nivoa) a Uzelac čast na svemu, ali jedinu priliku je dobila u grupi sa reprezentacijama dž kvaliteta.

Sliks17

pre 9 meseci

Kad ode Maja taj isti prosek ce pasti za 5 godina. Takod. Ati to i nije merilo. Ali da Maja treba da zavrsi jasno je i dosta je. Vise ne moze da juri kratke lopte i 70% lopti su na Tijanu, cak i kada ne moze da stigne a takvih je bilo sinoc bar 5. Svaka cast za sve i karijeru ali treba biti posten prema sebi. Svakako navijacu za nju i jos 10 god da igra u reprezentaciji kao i za devojke. Srce lavica imaju pa i da su najgore sto kaze Terzic Vi ste za mene najbolje na svetu!!!
P

Prosek starosti

pre 9 meseci

Bez Maje ostale su na 27,8. Opet daleko više nego ostale reprezentacije. A i kada Eda Erdem ode Turskoj i njima će pasti broj.

Nnnnnn

pre 9 meseci

Utisak je da je Maja bez 2 odradjena treninga pred finale trebala biti na klupi na jucerasnjoj utakmici. Imamo dva odlicna dizaca i Bojana Drca bi odigrala sigurno dobro da je dobila sansu. U 3.setu uz servise Mine Popovic Bojana je bila najzasluznija za prekret, a mi opet poceti 4.set sa Majom. Trebao je ostaviti Bojanu do kraja pa kako bude bude. Maja sa 40 godina brzo gubi snagu i umara se, a pogotovo posle temperature. Moj utisak je da je greska napravljena pocetkom 4.seta kada je zagrejana Drca ostala na klupi a Maja vracena u igru. Na 11:10 za Tursku u 5.setu blok stoji vec kod Tijane, i ona dize Tijani nisku loptu blizu mreze i tu je bio kraj svake price. Sto znaci nit je imala energije niti zivaca za mec.
S

Sve pohvale

pre 9 meseci

Bravo za tekst.Samo nastavi takom
м

м11

pre 9 meseci

Ајмо ботови обавите свој задатак, пљујте још цуре које су на сваком такмичењу се бориле за нашу земљу без изостанка, без умора, без њихових обавеза...
B

Brundo

pre 9 meseci

Jos da cujemo nesto o selektoru.On snosi odgovornost kao sef strucnog staba.On donosi odluke.
R

Rubikova kocka

pre 9 meseci

Snosi odgovornost za ispadanje u grupi!!! Sta ima da snosi odgovornost djevojke su dale maksimum i bile su dva poena u zaostatku do zlata u odlučujućem setu! Ja sam ponosan na naše srebro i naše djevojke, a bilo je zlata a vjerujem da ce ih biti i u budućnosti!
B

Brundo

pre 9 meseci

Sa Gvidetijem bas i nisam siguran.On nije najbolji izbor za selektora.O tome sam pisao jos u januaru uz objasnjenje zasto nije najbolji izbor.Ko je citao, citao je.
A

Aruna Dindane

pre 9 meseci

Apsolutno se slazem! Treba kao u rukometu nase strucnjake,cenjene svuda u svetu pa da nas lepo vrati u osamdesete godine,pogledaj Djeronu,covek vec 3-4 godine pokusava da nas nauci modernom rukometu i donekle nas vraca makar da budemo ravnopravni sa ostatkom sveta,a svaka medalja u bilo kom sportu (fudbal ne racunam) je veliki uspeh s obzirom koliko se ulaze,i sam Gvideti je rekao da mu je cudno sto drzava koja je 15 godina svetski vrh,nema odbojkaski centar i da moraju da mole za halu i ostalo
T

Tako je

pre 9 meseci

Nacionalni centar je kriv! Miljković i Grbić osvojiše Olimpijadu dok su padale bombe sa neba, njima izgleda nije falio nacionalni centar. A Guidettiju naravno da fali. Verovatno ga nije dobio ni u jednoj od 5 zemalja pa zato ni nema rezultata.