Unaj Agire  (© Reuters)
Unaj Agire (© Reuters)

Španci su sila: Dobili i Hrvate, lansirali golmana koji je spustio roletnu

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.08.21. | 11:01

Poznati svi parovi četvrtfinala vaterpolo olimpijskog turnira

Na početku je pao olimpijski prvak, na kraju i olimpijski vicešampion. Oba puta na dno bazena poslala ih je Španija. Fenomenalna selekcija sa Pirinejskog poluostrva osigurala je prvo mesto u Grupi A turnira u Tokiju i pokazala da je, u ovom trenutku, glavni kandidat za zlatnu medalju na Igrama u Tokiju.

Tim Davida Martina je pre osam dana savladao Srbiju (13:12), a ovog ponedeljka bio bolji od Hrvatske (8:4) i preko finalista iz Rio de Ženeira plasirao se u četvrtfinale sa liderske pozicije, osiguravši lakšeg rivala u narednoj fazi takmičenja. A to će biti sastav Sjedinjenih Američkih Država.

Izabrane vesti

Apsolutni junak pete uzastopne pobede Crvene furije je Unaj Agire. Reč je o mladom golmanu Barselonete kome je selektor Martin dao šansu umesto standardnog Danija Lopeza Pineda, a 19-godišnji čuvar mreže mu uzvratio na najbolji mogući način. Primio je samo četiri gola, a zabeležio procenat odbrana od čak 71 odsto, što je izvanredan učinak.

Sa tako rasploženim Agireom, Špancima je posao u napadu bio olakšan. Do pobede su ih vodili Alvaro Garandos sa dva, odnosno Famera, Bustos, Maljarah, Tahul, Munariz i Sanahuha sa po jednim golom. Za Hrvate je dva gola postigao Luka Bukić, po jednom bili precizni Marko Macan i Loren Fatović, međutim, tim Ivice Tucaka potpuno je podbacio.

I zato će težim pzutem morati u završnicu. Da je slavio išao bih na Sjedinjene Američke Države,. ovako moraju na uvek opasne Mađare u polufinalu.

Parovi četvrtfinala su:

Grčka – Crna Gora

Hrvatska – Mađarska

Italija – Srbija

Španija – Sjedinjene Američke Države.

Mečevi su na programu u sredu. Termini će biti naknadno određeni.

VATERPOLO NA OLIMPIJSKIM IGRAMA, MUŠKARCI

Peto kolo

Grupa A

Mađarska – Italija 5:5

Grčka – SAD 14:5

11.20 Japan – Južna Afrika

Grupa B

Srbija – Crna Gora 13:6

Španija – Hrvatska 8:4

12.50 Australija – Kazahstan




tagovi

vaterpoloOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021Vaterpolo reprezentacija Španijevaterpolo reprezentacija Hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara