(©Reuters)
(©Reuters)

Švarc i Šifrin se okitili zlatom, Švajcarac pokvario kanadsku bajku

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.02.21. | 16:13

Džejmsu Krofordu malo je nedostajalo da osvoji bronzanu medalju i napravi senzaciju u super kombinaciji

Svetsko prvenstvo i alpska super kombinacija – disciplina za svestrane i najkompletnije, mentalno najjače. Iziskuje podjednako dobro skijanje u brzinskim i tehničkim disciplinama, a u Kortini d’Ampeco su danas krunisani novi planetarni vladari. U super kombinaciji za dame zlatom se okitila Amerikanka Mikaela Šifrin, koja se kroz čitavu sezonu mučila sa povredama, ali je na svetskoj smotri zablistala i pokazala zašto je godinama unazad možda i najbolja na svetu. Kruna u alpskoj super kombinaciji za muškarce otišla je na glavu Austrijancu Marku Švarcu, a kanadski skijaši oduševili su u trci super-džija i nagovestili godine dominacije Kanađana u brzinskim disciplinama.

Mikaela Šifrin ostavila je iza sebe Slovakinju Petru Vluhovu, skijašicu sa kojom u Svetskom kupu vodi bitke iz nedelje u nedelju za mesta na postolju. Vlhova je kasnila 86 stotinki, a na najnižem stepeniku nšla se Švajcarkinja Mišel Gizin. Italijanka Elena Kurtoni izvisila je za mesto na podijumu i priliku da Italijanima donese medalju na Svetskom prvenstvu.

Izabrane vesti


Super kombinaciju za skijše obeležio je Kanađanin Džejms Kroford. Nije talentovani kanadski skijaš uspeo da u slalomu ponovi rezultat iz super-džija kada je u prvoj polovini kombinacije zauzeo prvo mesto ispred prvog favorita za zlatnu medalju – Aleksija Panturoa. Džejms Kroford napravio je prvorazrednu senzaciju u prvoj vožnji. Iskočio je iz trećeg plana, bio najbolji, ali u tehničkoj disciplini, koja mu nije jača strana, nije uspeo da nadmaši neke od najboljih slalomaša današnjice.

Marko Švarc odvezao je dobar super-dži, što mu je garantovalo mesto na podiju. Jedina nepoznanica je bila da li će moći da nadmaši Francuza Aleksija Panturoa. Učinio je to. Morao je francuski skijaš da se pomori sa činjenicom da mu je zlato izmako, da odlazi u Austriju i da će popravni morati da traži u veleslalomu. Da dan ne bude loš za Švajcarce pobrinuo je Loik Mejar. Zauzeo je Mejar treće mesto i pokvario potencijalno prelepu priču i kanadsku bajku. Džejms Kroford je ostao bez medalje, prvi ispod crte, ali njegovo vreme i godine uspeha na belim stazama tek dolaze.




tagovi

alpsko skijanje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara