Marko Podraščanin (CEV)
Marko Podraščanin (CEV)

Trentino na putu ka šestoj tituli: Lisinac i Podraščanin u polufinalu SP

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.12.21. | 13:30

U završnicu prošao i italijanski Lube, kao i brazilske ekipe Funvika i Sada Kruzeira

Poslastica za ljubitelje odbojke trenutno je na programu u brazilskom Betimu. Vodi se borba za titulu svetskog prvaka u klupskoj konkurenciji, a na glavnoj sceni su i odbojkaši iz Srbije. Do polufinala stigao je stameni tandem srednjih blokera Marko Podraščanin - Srećko Lisinac, koji brani boje italijanskog Trentina. Uz njih mesto u završnici je obezbedio i italijanski Lube, kao i brazilske ekipe Funvika i Sada Kruzeira.

Na ovom turniru je učešće uzelo šest klubova, koji su podeljeni u dve grupe po tri. Tako da iako grupna faza nije završena - ostaje da se odigraju utakmice Lube - Funvik i Trentino - Sada Kruzeiro, poznato je da su eliminisani timovi koji su zabeležili već dva poraza - Sirjan Fulad i San Huan.

Izabrane vesti

Trentino je u prvom meču bio bolji od Sirjan Fulada za koji igra srpski odbojkaš Aleksandar Blagojević - 25:18, 25:22, 25:19. Lisinac je u pobedi učestvovao sa deset poena, a Podraščanin je osvojio dva. Na drugoj strani bivši korektor Vojvodine Blagojević je zabeležio sedam poena.

Italijanski klub koji predvode srpski srednji blokeri je do sada pet puta osvajao titulu svetskog šampiona, tako da sada u Brazilu ima priliku da se šesti put popne na tron. Sada Kruzeiro je tri puta bio prvak, Mediolanum Milano dva, a po jedan pehar u kolekciji imaju ruski Zenit i Belogorje, kao i italijanske ekipe Ravene, Parme i Lubea.


tagovi

Srećko LisinacMarko PodraščaninTrentino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara