Detalj sa večitog derbija (©Starsport)
Detalj sa večitog derbija (©Starsport)

Večiti derbi otvara polufinale Kupa Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.20. | 12:49

Zvezda i Partizan u bazenu od 17 časova

Poslednji dani godine doneće nam i rešenje dileme kome će pripasti trofej Kupa Srbije u vaterpolu.

Završni turnir igraće se na bazenu Milan Gale Muškatirović u Beogradu, a polufinalni mečevi su na programu danas.

Izabrane vesti

Prvi duel biće sudar večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana (17.00, RTS2). Nekada su to bili dueli od kojih je zavisilo ko će podići pehar, a u poslednje dve sezone ni crveno-beli ni crno-beli nisu stizali do finala Kupa. Ovog puta će se jedan naći u borbi za trofej.

Zvezda je favorit na papiru, jer bolje stoji u prvenstvu, drži se na trećem mestu (bilans 7-1-1), dok je Partizan na šestoj poziciji (4-0-5). Ujedno, prvi derbi u sezoni i to u prvom kolu crveno-beli su dosta lako dobili sa 12:9.

Ne mislimo da je Partizan lak protivnik. Oni su uvek motivisani, opasni u bilo kom da su sastavu. Tačno je i da je kvalitet na našoj strani, što moramo da dokažemo u bazenu. Opasno bi bilo da sada razmišljamo o finalu, da gledamo unapred. Koncentrisani smo na crno-bele, polako vraćamo i formu“, rekao je uoči meča Aleksandar Filipović, kapiten Zvezde za Novosti.

Zvuči nekako paradoksalno s obzirom na ime i tradiciju, ali Partizan u završnicu Kupa ulazi kao autsajder.

Zvezda je favorit, ali u jednoj utakmici moguće je i iznenađenje. Mi ćemo pokušati da iskoristimo šansu ako nam se ukaže. Nama je najvažnije da odigramo kvalitetno, da pokažemo napredak“, poručuje Miloš Korolija, trener Partizana.

Na papiru neizvesniji i kvalitetniji bi trebalo da bude duel Radničkog, koji brani trofej i Novog Beograda, dva vodeća tima na superligaškoj tabeli (19.10, RTS).

Kragujevčani su u prethodne dve godine jednom bili finalisti, a jednom pobednici Kupa.

Spremni smo da odbranimo trofej. Ovo nam je jedno od dva najvažnija takmičenja ove godine. Očekuje nas veoma težak protivnik u polufinalu, Novi Beograd. U slučaju da ostvarimo cilj, ništa lakše neće biti ni i u finalu. Verujemo da ćemo odigrati dve veoma teške utakmice i nadamo se osvajanju trofeja. Mada, svi kažu da je teže odbraniti nego osvajati. Ali, to je naš cilj“, podvukao je Jugoslav Vasović, sportski direktor Radničkog.

Novi Beograd je stvorio moćan tim, koji želi da uzme duplu krunu ove sezone. Prvi pehar je na talonu.

Turnir će biti veoma neizvestan, za trofej konkuriše i Crvena zvezda. Sada je polufinale prioritet, Radnički ima veoma jaku ekipu i u odličnoj je formi. Ali, jedna je utakmica, sve je moguće. Naravno, idemo na pobedu, želimo da probamo da osvojimo Kup, kako bismo na pravi način završili godinu“, smatra legendarni as Vladimir Vujasinović, trener Novog Beograda.

Finale Kupa igraće se u utorak od 18 časova. 


tagovi

VK Novi BeogradRadnički KragujevacVK PartizanVK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara