Veljko Tankosić ©Star Sport
Veljko Tankosić ©Star Sport

Veliko slavlje u Savoni: Zvezda na pragu Lige šampiona!

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.10.21. | 19:36

Sjajan rezultat izabranika Aleksandra Filipovića - 9:8

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su veliki podvig u prvom meču plej-ofa Lige šampiona. Izabranici Aleksandra Filipovića savladali su Savonu u Italiji sa 9:8, što predstavlja veliku prednost pred revanš meč u Beogradu za četiri dana.

Heroj slavlja aktuelnog osvajača Kupa Srbije bio je Ivan Basara, koji je postigao dva pogotka u samoj završnici meča, odveo crveno-bele na kapitalnih 9:7, a onda je italijanskom timu, tri sekunde pre kraja meča, iz napada sa igračem više, nadu vratio Mateo Grata.

Izabrane vesti

Crveno-beli su fantastično odigrali u samoj završnici meča. Savona je šest minuta pre kraja povela sa 7:6, a onda tri i po minuta čuvala prednost. Delovalo je da će ekipa Alberta Anđelinija uspeti da dođe do prenosti u prvom meču, ali su usledila dva furiozna minuta gostiju i serija od 3:0, koja je prelomila pitanje pobednika. Seriju je započeo Vuk Milojević svojim prvim golom na meču, a onda je dva puta uzastopno mrežu Nikola da Rolda pogađao Basara.

Protivnici su se često tokom meča smenjivali u vođstvu, pa se čekao samo trenutak koji će prelomiti na čiju će stranu prevagnuti rezultat. Beograđani tokom čitavog meča nisu imali rešenje za sjajnog crnogorskog vaterpolistu Nebojšu Vuškovića, koj je meč završio sa četiri postignuta gola, ali su ostali bili pod kontrolom. Mateo Grata je postigoao dva gola, a kapiten Valerio Rico jedan, dok se ostali nisu upisivali u strelce.

Sa druge strane, gosti su imali mnogo više napadačkih aduta, što je na kraju verovatno bilo i presudno. Basara je odskočio sa tri postignuta gola, dva je dao Bogdan Đurđić, a po jedan Tankosić, Subotić, Milojević i Vukićević.

Revanš je zakazan za 20. oktobar na bazenu Milan Gale Muškatirović.

SAVONA - CRVENA ZVEZDA 8:9

(1:1, 2:3, 3:1, 2:4)

Italija

Bazen: Zaneli.

Sudije: Korizna (Poljska), Zvart (Holandija).

Igrač više: Savona 11 (3), Crvena zvezda 10 (4).

SAVONA: Masaro, Roči, Pačalijev, Vušković 4, Molina, Rico 1, Kalderi, Bruni, Kampopiano, Đovaneti, Grata 3, Da Rold.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tanković 1, Đurđić 2, Marković, Subotić 1, Milojević 1, Pješivač, Basara 3, Rađen, Vukićević 1, Smiljević, Radović, Ivanović.

BARAŽ ZA LIGU ŠAMPIONA (PRVI MEČEVI)

Savona - Crvena zvezda 8:9

Jadran Split - Mladost 14:7

Solnok - OSC Budimpešta 6:15

Barselona - Breša 13:17


tagovi

VK Crvena zvezdaLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara