Andrej Barna (©OKS)
Andrej Barna (©OKS)

Andrej Barna prvi u kvalifikacionoj grupi, ali bez polufinala na 50 metara slobodnim stilom

Vreme čitanja: 1min | pet. 30.07.21. | 12:34

Srpski plivač stazu preplivao za 22.29

U kvalifikacijama na 50 metara slobodnim stilom Andrej Barna je postavio vreme 22.29, koje mu je bilo dovoljno za prvo mesto u svojoj grupi, ali ne i za plasman u polufinale. Srpski plivač završio je na 28 mestu kada su se zbrojali svi rezultati iz kvalifikacija, a samo najboljih 16 ide u polufinale.

Nije uspeo Andrej Barna da rezultat spusti ispod 22 sekunde i obistinilo se ono što je i sam Barna najavio: da ne veruje da će stići do značajnijeg rezultata u trci na 50 metara iako je to nekada bila njegova disciplina.

Izabrane vesti

Prešaltao se Andrej Barna na 100 metara slobodnim stilom i to je defiitivno disciplina gde se u budućnosti mogu očekivati značajnija ostvarenja momka iz Subotice, naročito na Evropskim šampionatima. Barna je postavio nacionalni rekord pre nekoliko dana isplivavši stazu za 47.94. Prethdono je vlasnik rekorda postavljenog još u Pekingu bio Milorad Čavić. Takođe, Andrej Barna je bio i deo štafete 4x100 metara koja je postavio novi državni rekord.

Sve u svemu, obećavajuće Olimpijske igre za Andreja Barnu i srpsko plivanje.

Subotičanin je iza sebe u kvalifikacijama na 50 metara slobodnim stilom ostavio Dilana Kartera (22.46) sa Trinidada i Tobaga, kao i Beta Frejzera, koji je imao identično vrema kao i Karter.



tagovi

plivanjeOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020Andrej Barna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara