Novica Bjelica i Željko Tanasković (©MN Press)
Novica Bjelica i Željko Tanasković (©MN Press)

Bjelica: Igram odbojku profesionalno 23 godine - ni u jednoj ekipi nisam imao ovakvu grupu dobrih ljudi

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.04.23. | 08:30

"Vojvodina će igrati kod kuće za ponos, da ne bude 3:0, očekujem da budu bolji jer oni su prosto zveri", rekao je srednji bloker Partizana

Zna žestoko da se iznervira, da viče, da grdi saigrače, da se posvađa sa sudijama... Ali, sve to jer je njegova želja za pobedom i danas velika do neba.

Novica Bjelica je 9. februara napunio 40 godina, a odbojku igra sa istim žarom kao da mu je 18. Neverovatnu energiju emituje na terenu, čak i kad deluje da jedva izdržava na nogama.

Izabrane vesti

U svakoj pobedi njegov pečat je veoma značajan. Nekad da pet, nekad osam, nekad 15 poena - nije ni važno... Po pravilu osvaja ih onda kad se lomi, kada je najteže i kada se očekuje da najiskusniji povuče. Mlađim igračima je lakše što ga imaju pored sebe, a on takođe koristi svaku priliku da pomene koliko oni njemu znače.

Jedva je Novica uspeo da dođe do reči posle druge pobede u finalnoj seriji protiv Vojvodine, jer njegov sin nije mogao da dočeka da se malo poigraju na terenu. "Presudila je atmosfera... Ja igram odbojku profesionalno 23 ili 24 godine. Ni u jednoj ekipi nisam imao ovakvu grupu dobrih ljudi", rekao je Novica Bjelica. "Ako se uz to spoji i kvalitetan trener, dobar rad - onda vam Bog odbojke vrati. I vratio nam je... Nije bio baš kvalitetan meč, igrali smo i mi i oni na mahove. Više je ličilo na žensku odbojku... Ali, dobili smo. Daleko od toga da je nešto gotovo. Znamo da nas očekuje minimum još jedna teška utakmica. Mislim da ćemo da se vratimo ovde na četvrtu".

Naredni okršaj je na programu u utorak u Novom Sadu. Imaće priliku Partizan već tada da završi posao, ali Bjelica i Janić će se pobrinuti da ostali igrači ne opterete tom činjenicom i ne polete kad ne treba.

"Reći ću im da apsolutno ne razmišljaju o titulu. Onaj pehar koji će verovatno biti postavljen u Novom Sadu - da se ne gleda. Daleko je kao što je bio i na prvoj utakmici. Treba da se misli poen po poen, pa dokle nas to dovede".

Iako su veliki rivali na terenu, Novica biranim rečima priča o Novosađanima i sa velikom količinom poštovanja.

"Vojvodina nije loša, ali očekujem da odigraju bolje. Pogotovo kod kuće, za ponos, da ne bi bilo 3:0. Oni su izuzetno kvalitetna ekipa, koja možda nije u nekom momentumu. Možda nama ovaj plej-of više odgovora jer smo malo više odmorili, imali smo lakšu polufinalnu seriju. Očekujem bolje jer su oni prosto zveri", zaključio je Bjelica.

FINALNA SERIJA PLEJ-OFA ZA ODBOJKAŠE

Sreda - 19. april

Vojvodina - Partizan 1:3 (23:25, 25:27, 29:27, 15:25)

Subota - 22. april

Partizan - Vojvodina 3:1 (25:18, 17:25, 25:16, 25:20)

Utorak - 25. april

Vojvodina - Partizan

***serija se igra na tri pobede - eventualna četvrta utakmica na programu 28. aprila u Beogradu, a peta 1. maja u Novom Sadu


tagovi

Novica BjelicaOK PartizanOK VojvodinaSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara