Vojislav Brajović (©MN Press)
Vojislav Brajović (©MN Press)

Brajović srušio Vojvodinu: Šapčanima Superkup Srbije

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.09.22. | 20:03

Golom iskusnog desnog beka 10 sekundi pre kraja, Metaloplastika osvojila prvi trofej u sezoni - 29:28

Stigao je ovog leta nekadašnji selektor rukometne reprezentacije Srbije i bivši trener PIK Segeda i Tatabanje, Vladan Matić, na kormilo Metaloplastike, vratio se u rodni Šapac posle skoro tri decenije i odmah je doneo prvi trofej. U neizvesnoj meču Superkupa Srbije, Metaloplastika je slavila u triler završnici u Loznici protiv Vojvodine sa 29:28.

Skoro celu utakmicu je devetrostruki uzastopni šampion naše zemlje vodio, ali u poslednjih desetak minuta početničke greške čete Borisa Rojevića skupo su je koštale. Gol odluke postigao je desni bek Vojsilav Brajović. Nije išlo šabačkog bombardera veći deo utakmice, ali kada se lomilo, uzeo je stvar u svoje ruke i 10 sekundi pre kraja zatresao mrežu Lala.

Izabrane vesti

Imala je Vojvodina šansu da izjednači, ali je Miloš Grozdanić bacio loptu u aut, pa je usledilo veliko slavlje rukometaša iz Šapca koji su pokazali da su kobni po Novosađane. Pre nešto više od pet meseci zaustavili su dominaciju Voše osvajanjem Kupa Srbije u Leskovcu, a sada su prigrlili još jedan trofej i najavili borbu za titulu u Superligi Srbije koja kreće narednog vikenda.

Imala je Voša sigurnih 26:23 desetak minuta pre kraja, ali nekoliko izgubljenih lopti u seriji Pribaka, Puhovskog i Pešića vratili su Metaloplastiku u život. Serijom 4:0, za manje od četiri minuta, igrači u plavim dresovima su preokrenuli rezultat. Prvi gol na meču postigao je pivotmen Kosta Petrović iz kontre u 53. minutu, za drugo vođstvo na meču – 27:26.

Brzo se Voša prenula, Baris Puhovski i Živan Pešić su davali ton igre Lala. Pivotmen Voše, letošnje pojačanje, povratnik u tabor Novosađana, postigao je dva vezana gola sa linije šest metara. Imao je Grozdanić zicer s krila pri vođstvu 28:27, ali nije uspeo da ga realizuje, promašio je gol.

Vojvodina je imala minut pre kraja napad za pobedu, ali su se posle tajm-aut Borisa Rojevića, crveno-beli spetljali, desno krilo Darko Milenković je izgubilo loptu, a u narednom napadu, Matić je „nacrtao“ pobednički napad, a iskusni Brajović je savladao solidnog tuniškog golmana Idrisa Idrisija.

Pehar ide u Šabac, dok Vojvodina može da žali. Osim 0:1 na startu i 26:27, celu utakmicu je vodila, najviše sa pet golova razlike. Šapčani se nisu predavali, disali su za vratom Lalama i u neizvesnoj završnici imali više koncetracije i osvojili pehar. U finišu je važne odbrane imao iskusni čuvar mreže Darko Arsić.

Metaloplastiku je veći deo meča u igri držalo sjajno desno krilo, juniorski reprezentativac Srbije Mateja Dodić. Vranjanac je sa osam golova bio najefikasiji igrač meča i zaslužio priznanje za najboljeg rukometaša meča. Kod Novosađana kao najveća pojačanje pokazali su se Belorus Baris Puhovski i Živan Pešić. Robusni pivotmen i desno krilo Darko Milenković sa po pet pogodaka su bili najefikasniji u svom timu. Solidne role imali su i golman Idirs Idrisi, Miloš Savić, kao i Miloš Grozdanić, ali samo u prvih 30 minuta. Hrvatski desni bek, letošnje pojačanje Vojvodine, Marin Buneta, dobio je krajem prvog poluvremena direktan crveni karton zbog grubog faula nad Markom Srdanovićem, levim krilom Šapčana.

Ove dve ekipe, uz pojačani Dinamo iz Pančeva, trebalo bi da se bore za titulu ove sezone u nikad jačoj i neizvesnijoj Superligi Srbije u poslednjih desetak godina.

VOJVODINA – METALOPLASTIKA 28:29 (15:12)

VOJVODINA: Lučin, Vasić 1, Milić 1, Pribak 1, Vukovljak, Idrisi, Kurteš 1, Milenković 5, Savić 2, Rađenović 2, Pešić 5, Tomić, Rogan 2, Buneta, Grozdanić 4, Puhovski 4

METALOPLASTIKA: Arsić, Pavković, Dodić 8, Karić, Jevtić 2, Srdanović 2, Mirković, Milovanović 2, Azis 2, Terzić, Ivanić 1, Damjanović, Simić 4, Brajović 3, Petrović 1, Dakić 4



tagovi

RK VojvodinaMetaloplastikaVladan Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara