Aleksa Brđović i Nikola Grbić (MN Press)
Aleksa Brđović i Nikola Grbić (MN Press)

Brđović uplovio u trenerske vode: Drago mi je što počinjem u klubu gde je moj otac ostavio veliki trag

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 14:40

Bivši reprezentativac Srbije predstavljen kao jedan od pomoćnika Željka Bulatovića u kragujevačkom Radničkom

Prerani prekid karijere veoma je teško pao Aleksi Brđoviću (28). Kada se činilo da je u najvećoj snazi i da ga velike stvari tek čekaju, morao je da se oprosti od odbojkaške lopte 2017. godine. Došao je na pripreme reprezentacije Srbije, radio je testove i u njima mu je dijagnostikovana srčana aritmija. Činilo se u prvom trenutku da je to stanje prolazno, ali nije bilo tako. Dozvolu za povratak na teren više nikada nije dobio... Umesto da diriguje igrom u nekom od evropskih klubova i nacionalnom timu, morao je sa 24 godine da se povuče.

Nije imao plan B, pa mu je bilo potrebno vreme da razmisli i pronađe se u nekoj novoj profesiji. Ljubav prema odbojci je bila toliko jaka, da nije mogao da joj kaže zauvek zbogom. Od danas Aleksa će biti u stručnom štabu kragujevačkog Radničkog kao jedan od pomoćnika novog trenera Željka Bulatovića, koji je zamenio na klupi Dragana Kobiljskog.

Izabrane vesti

"Dobio sam poziv kluba pre dvadesetak dana da se oprobam kao pomoćni trener i posle kraćeg razmišljanja odlučio sam da ga prihvatim", prokomentarisao je za Mozzart sport Aleksa Brđović. "Mislim da je najbolje za mene da počnem u klubu gde sam napravio i prve igračke korake i gde je moj pokojni otac ostavio veliki trag. Oduševljen sam što ću imati priliku da sarađujem sa Željkom Bulatovićem, koji je jedan od naših najboljih trenera. Moći ću mnogo od njega da naučim. Naravno, cilj mi je da u budućnosti postanem i prvi trener. Početak nije mogao biti bolji od saradnje sa Bulatovićem. Hvala ljudima iz kluba što su mi pružili šansu".

Aleksa Brđović je igračku karijeru započeo u kragujevačkom Radničkom. Profesionalac je postao u Ribnici, a posle toga je igrao za Mladi radnik, Partizan, Belhatov, Gasprom...


tagovi

Aleksa BrđovićOK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara