Vasilije Martinović protiv Partizana (©VK Novi Beograd)
Vasilije Martinović protiv Partizana (©VK Novi Beograd)

Crno-beli klinci još moraju da rastu: Partizan mučio šampiona, Pijetlović i Granados sprečili iznenađenje

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.01.23. | 18:09

Novi Beograd krajem treće četvrtine prelomio utakmicu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Šapca) 

Nikada nije bilo sporno i upitno ima li u Partizanu dovoljno talenta i kvaliteta. I u najtežem periodu na Banjici su najebolji evropski klubovi imali šta da proberu. Dokazali su crno-beli kroz Kup Evrope su u stanju da, kada žute minute svedu na minimum, mogu da prirede iznenađenja i da iskustvo nije nužno presudno. Ali, bilo je na gostovanju u Grčkoj, kao i u većini utakmica Jadranske lige, pa tako i sa Novim Beogradom - 14:8.

Izabrane vesti

Sedmostruki evropski šampion mučio je tim Živka Gocića tri četvrtine, međutim, nagutaće se još mnogo puta vode i voditi ko zna koliko rvačkih borbi u bazenu dok ne budu dovoljno zreli da naude ekipama pravljenim da osvoje Ligu šampiona. I dalje Partizan nije na tom nivou, crno-beli nisu dovoljno nadošli da bi iz duela sa unapređenom verzijom prošlogodišnjeg tima snova izašli kao pobednici. 

Novi Beograd je dobio meč na iskustvu, forsirao je spuštanje lopte na dva metra i čekao otvaranja Duška Pijetlovića. Od starta je Živko Gocić pokazao da mu je to namera, jer protivniku fali mišića i kolograma da bi se fizički nosio sa dominantnim igračima kakav je dvostruki olimpijski šampion. Prvak regionalne lige sakupio je neophodne bodove za ostanak na prvoj poziciji pred derbi sa kragujevačkim Radničkim (sutra od 20.30), ali je stratega Novog Beograda štrecnula (sitnija) povreda Nikole Jakšića

U prvoj od tri utakmice u Šapcu, novobeogrdski klub je zaigrao bez Strahinje Rašovića i Angelosa Vlahopulosa, govorio je Živko Gocić da postoje određeni problemi pre no što je ekipa pošla put Mačve, a na to se nakalemio ibol koji je centralni bek osetio u predelu podlaktice i lakta. Do tog momenta je izvrsno čuvao centre Partizana, bezopasan je bio Lovro Paparić, ali je posle jednog rvačkog zahvata zatražio pomoć. 

Iako je do tada Nikola Jakšić imao veliki uticaj na igru Novog Beograda - postigao jedan gol posle finte iz punog zamaha, čime je pokazao da je među najboljim tehničarim na svetu - nije regionalnog šampiona to preterano poremetilo. Ali, jedne dovelo do propusta kada jemenjana taktika u fazi odbrane. Radomir Drašović i Dimitrios Skumpakis su nadomestili golove u napadu, a prednost pre poslednjeg kvartala bi bila i veća da nekoliko udaraca Dušana Mandića i Alvara Granadosa nije uzdrmalo okvir gola. 

Najbolji španski vaterpolista bio je lek za muke Novog Beograda u napadu. Duško Pijetlović odradio je posao pred golom, a Alvaro Granados probio blokove spolja. Demonstrirao je po ko zna koji put i kakav je kradljivac, te da su kontre zaštitni znak igrača koji nastupaju pod kapicom Crvene furije. Podigao je nivo igre kada je bilo potrebno i slomio crno-bele na startu trećeg turnira Jadranske lige u Šapcu.

Miloš Korolija igrom u defanzivi nije mogao da bude zadovoljan, pao je Partizan u drugom poluvremenu. Olako je dopuštao najiskusnijim protivničkim igračima da ostvare poziciju i dignu se na šut, ali su u fazi napada Zoran Božović i Marko Dimitrijević nagovestili da bi i te kako mogli biti ubitačno oružje u budućnosti.

RASPORED TREĆEG TURNIRA JADRANSKE LIGE: 

GRUPA ŠABAC 

Četvrtak

Novi Beograd - Partizan 14:8

Radnički - Šabac 9:6

Crvena zvezda - Mladost 10:10

Petak

17.00: Partizan - Mladost

18.45: Crvena zvezda - Šabac

20.30: Novi Beograd - Radnički

Subota

09.45: Crvena zvezda - Novi Beograd

11.30: Mladost - Radnički

13.15: Partizan - Šabac 

GRUPA ŠIBENIK 

Četvrtak

Jug - Mornar 17:5

Jadran ST - Jadran HN 15:11

Solaris - Primorac 13:9

Petak

17.15: Mornar - Primorac

19.00: Jadran HN - Solaris

20.45: Jug - Jadran ST

Subota

10.00: Jug - Solaris

11.45: Jadran ST - Primorac

13.30: Jadran HN - Mornar



tagovi

Regionalna liga u vaterpoluRegionalna vaterpolo ligaVK Novi BeogradVK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara