Foto: old.cev.eu
Foto: old.cev.eu

Dva i po meseca suve dominacije: Odbojkašice Jedinstva u osmini finala Čelendž kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.12.22. | 20:41

Čekaju boljeg iz duela Ub - Šafhauzen

Odbojkašice Jedinstva se ne zaustavljaju. Period od dva i po meseca isključive, suve dominacije i konstantnih pobeda upotpunjen je večerašnjim plasmanom u osminu finala Čelendž kupa. Ekipa iz Stare Pazove ga se domogla tako što je posle maksimalnih 3:0 u prvom susretu u Rigi, identičnim rezultatom pobedila istoimeni letonski klub i u Staroj Pazoni - 3:0 (25:17, 25:14, 25:16).

Lider srpkog prvenstva upisao je i 15 recku od 8. oktobra, a večeras su domaće odbojkašice bile posebno ubedljive i nisu dozvolile rivalkama sa istoka Evrope ni da pomisle na osvajanje seta. Nadigrale su ih u svim segmentima igre, upisale 13 poena iz napada više i fantastično se branile na mreži što pokazuje i brojka od čak 10 uspešnih blokova. Poređenja radi, protivnice su imale samo dva uspešna bloka.

Izabrane vesti

Do sredine prvog seta igralo se u egalu, ali su odbajkašice Jedinstva potpom ubacile u veću brzinu i sa dve serije, prvom od četiri i narednom od tri poena, došle do kapitalne prednosti za osvajanje uvodnog dela igre. U drugom setu su domaće igračice ranije uhvatile zalet i počele da uvećavaju razliku, dok su se u trećem setu gošće u potpunosti predale.

Uz sjajan doprinos čitavog tima, Jedinstvo su do trijumfa predvodile Isidora Kockarević sa 11, odnosno Sonja Danilović sa osam poena, dok je ekipa Rige imala samo jednu raspoloženu igračicu, primača servisa Kristine Kramenu sa 14 poena.

Tim iz Stare Pazove će u osmini finala igrati sa boljim iz duela Ub - Šafhauzen, a utakmice top 16 faze Čelendž kupa na programu će biti 11. i 18. januara.


tagovi

ŽOK Jedinstvo Stara PazovaČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara