Uroš Borzaš (©Starsport)
Uroš Borzaš (©Starsport)

Đeronin spisak za Mediteranske igre: Udarne igle Uroš Borzaš i Jovica Nikolić, krila velika snaga

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 18:24

Selektor Srbije saopšio imena putnika za Alžir

Srbija će se od 25. juna do 5. jula boriti za medalju na Mediteranskim igrama u alžirskom gradu Oranu, a Toni Đerona saopštio je spisak putnika. Očekivano, karte je promešao i priliku da predstavljaju rukometnu Srbiju dobiće, uglavnom, igrači koji nisu bili deo nacionalnog tima na prethodnom Evropskom prvenstvu.

Okupljanje reprezentacije i početak priprema zakazani su za ponedeljak u Staroj Pazovi, gde će se odvijati prva faza priprema, a zatim će se državni tim preseliti u halu „Šumice“. Na spisku selektora se našlo 20 igrača – polovina nastupa u domaćim klubovima.

Izabrane vesti

Najveća snaga srpske reprezentacije biće momci koji su iskusili igranje sa dugogodišnjim nosiocima i koji su imali priliku da ozbiljnije sarađuju sa Tonijem Đeronom. Udarne igle nacionalnog tima u Alžiru biće bekovi Uroš Borzaš, Jovica Nikolić i Milan Milić, a velka pretnja sa krila Mladen Šotić i Vukašin Vorkapić.

Odsustvo prvih violina biće dobra prilika mladim igračima da se nametnu kao lideri, ali i da uvere španskog stratega da može da računa na njih i za iduća reprezentativna okupljanja.

SPISAK RUKOMETNE REPREZENTACIJE SRBIJE ZA MEDITERANSKE IGRE:

GOLMANI: Todor Jandrić (Kretej, Francuska), Milan Bomaštar (Ademar Leon, Francuska), Andrej Trnavac (Partizan).

LEVA KRILA: Mladen Šotić (Vojvodina), Miloš Grozdanić (Koburg, Nemačka).

PIVOTMENI: Ivan Popović (Nica, Francuska), Nemanja Ratković (Vojvodina), Uroš Pavlović (Dinamo), Vuk Milenković (Metaloplastika).

DESNA KRILA: Vukašin Vorkapić (Ivri, Francuska), Uroš Kojadinović (Partizan).

BEKOVI: Uroš Borzaš (Feniks Tuluz, Francuska), Stefan Petrić (Partizan), Marko Milosavljević (Ademar Leon, Španija), Veljko Popović (Partizan), Marko Vignjević (Minden, Nemačka), Dušan Kasalović (Radnički), Milan Milić (Nant, Francuska), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Golubović (Dinamo).


tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeToni ĐeronaMediteranske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara