Hena Kurtagić u napadu (CEV)
Hena Kurtagić u napadu (CEV)

Hena samo ređa blokove, večeras još šest...

Vreme čitanja: 1min | čet. 01.02.24. | 00:05

Srpkinja je treći najuspešniji bloker u CEV Čelendž kupu, iza nje čak i moćna Kristina Kirikela

Nastavlja sa odličnim partijama u dresu Nanta srpska reprezentativka Hena Kurtagić. Jasno je da prvenstvo Francuske nije među najjačima, niti da je CEV Čelendž kup na vrhunskom nivou, ali njena izdanja su svakako veoma dobra.

Večeras je u pobedi Nanta protiv Nilufera (3:0 - 25:16, 25:19, 25:17) učestvovala sa 12 poena - osvojila je šest iz napada i šest iz bloka.

Izabrane vesti

Tokom cele sezone, za nju prve inostrane, posebno se ističu blokerski kvaliteti. Kurtagićeva je trenutno treća po broju direktnih blokova u CEV Čelendž kupu - zabeležila je 22. Ostavila je iza sebe između ostalog i Italijanku Kristinu Kirikelu koja na 14. mestu ima 14 poena iz tog elementa.

U proseku Hena beleži 1,05 po setu, što je veoma dobar učinak. Imaće priliku da poveća taj broj već sledeće nedelje, jer će njen tim odigrati barem još četiri seta u ovom takmičenju. Nilufer da bi ostavio šanse za finale mora da pobedi 3:0 ili 3:1, pa onda da dobije i zlatni set.

Nant prolazi dalje čak i u slučaju poraza 2:3, kao i sa bilo kojom pobedom. Samo ako ubedljivo bude poražen, onda će imati priliku u dodatnom setu da se izvuče.

Drugi polufinalni susret Novara - Visbaden na programu je u četvrtak od 20.00 časova, a revanš mečevi se igraju 7. februara. Nant je definitivno napravio veliki korak ka plasmanu u finale...

POLUFINALE CEV ČELENDŽ KUPA

Nant - Nilufer 3:0

Četvrtak

20.00: Novara - Visbaden


tagovi

Hena KurtagićČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara