Sander Sagosen (©AFP)
Sander Sagosen (©AFP)

Horor povreda Sandera Sagosena, pauza od šest do osam meseci (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 01:24

Jedan od najboljih rukometaša današnjice polomio skočni zglob na meču Bundeslige protiv Hamburga. Sjajnog beka verovatno nećemo gledati narednog januara na Svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj

Kil je pobedio Hamburg u 32. kolu Bundeslige sa 29:22, ali je to bilo u drugom planu. Tešku povredu doživeo je jedan od najboljih rukometaša današnjice Sander Sagosen. Na početku meča, srednji bek Zebri je nezgodno pao. Odmah se videlo da je u pitanju povreda koja će ga dugo odvojiti od terena. Saigrači su izneli na rukama. Brzo je prevežen u bolnicu u Kilu gde mu je dijagnostifikovan prelom levom članka i kidanje ligamenata.

Procenjuje se će Sagosen pauzirati od šest do osam meseci. Kila, šampiona Evrope iz 2020. godine za dve nedelje očekuje završni turnir Lige šampiona u Kelnu i duel sa Barselonom u polufinalu.

Izabrane vesti

"U rukometu se, nažalost, dešavaju stvari koje ne bi trebalo da se dešavaju. Izgubiti još jednog igrača u ovoj fazi sezone je težak udarac. Želimo Sanderu što brži oporavak", rekao je generalni menadžer nemačkog vicešampiona Viktor Silađi.

Češki stručnjak Filip Jiha kaže da je ovo veliki udarac za njegov tim.

Brutalno je što smo izgubili dva naša ključna igrača zbog povrede za tako kratko vreme. Osećamo se sa Pekeom i sada sa Sanderom, ali takođe znamo da moramo da idemo i bez njih. Moramo da pustimo da ovaj dan prođe“, rekao je trener Kila.

Podsetimo, pre Sagosena, Zebre su ostale bez nemačkog pivotmena Hendrika Pekelera. Uprava tima sa Baltika je brzo regovala i do kraja sezone potpisala norveškog veterana Bjartea Mirhola koji se prošle godine oprostio od rukometa. Sada se aktivirao kako bi pomogao Kilu na završnom turniru u Kelnu.

Kil je ove sezone prepustio nemački tron Magdeburgu, a sada će imati ulogu autsajdera protiv branioca krune Barselone za dve nedleje u Lankses areni.

Sagosen je duša tima, najbolji igrač u prethodne dve godine. Stigao je 2020. iz Pari Sen Žermena, a već se zna da u junu naredne godine prelazi u ambiciozni norveški projekat Kolstad. Norveška je u grupi sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------



tagovi

RK KilSander Sagosen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara