Čema Rodrigez slavi sa Mađarima (©Reuters)
Čema Rodrigez slavi sa Mađarima (©Reuters)

Hrvati pregazili Španiju, a onda stali: Bartuš spustio roletnu, Čema ima čarobni štapić

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.01.24. | 19:38

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj: Mađarska dobila Kockaste u Kelnu sa 29:26 i ostala u borbi za polufinale

Čudesni je trener Čema Rodrigez. Doneo je Španac pre godinu i po Benfiki trofej u Ligi Evrope i to posle pobede u finalu protiv Magdeburga, koji je godinu dana kasnije osvojio Ligu šampiona. Lazar Kukić i Petar Đorđić su igrali tada u životnoj formi. Mladi španski stručnjak na pragu je da Mađarsku dovede do polufinala Evropskog prvenstva.

U novoj šah partiju, kao što je Čema nadigrao Tonija Đeronu, sada već bivšeg selektora Srbije, nadmudrio je i iskusnijeg Gorana Perkovca. Mađari su slavili u Kelnu sa 29:26 i sada će verovatno sa Nemcima da se bore za polufinale šampionata.

Izabrane vesti

Hrvati su opet igrali bez prve zvezde Domagoja Duvnjaka koji je bio bolestan. Dobili su Kockasti Španiju u ludom meču na premijeri sa 39:29, kada je sve ulazilo u mrežu Vargasa i Ernandeza, ali su onda pali, nisu dobili Austriju, a posle poraza od Francuske, poraženi su i od naših severnih komšija i ispali su iz borbe za medalju.

U 56. minutu je Hrvatska sa dva brza gola stigla do 25:25, ali onda je Čema odigrala svoju igru, „dva na dva“, Bence Banhidi je iznudio sedmerac, a Mate Lekai je doneo novo vođstvo i prekinuo nalet Hrvatske. U sledećem napadu Hrvati greše, a Mađari sve kažnjavaju i stižu do drugog mesta u Grupi A, iza dominantne Francuske.

Blistao je golman Tatabanje Laslo Bartuš koji je bio četvrti čuvar mreže Mađarske, ali je dobio šansu posle izostanka Miklera i Sekeljija. Imao je čak 16 odbrana. Dvojica mladih Hrvata na golu su bili takođe dobri, ukupno su skinuli 13 odbrana. Matej Mandić je sakupio devet, a Dominik Kuzmanović četiri intervencije.

Bence Imre je dao sedam golova, a Rikard Bodo pet, dok je veteran Mate Lekai četiri puta pogodio metu. Kod Hrvata Tin Lučin i Filip Glavaš su postigli po pet pogodaka.

U prvom meču dana, Francuska je razbila precenjene Islanđane sa 39:32 i blizu je polufinala šampionata Starog kontinenta.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE, DRUGA RUNDA - 3. KOLO (NEMAČKA)

GRUPA 1 (KELN)

Subota

Francuska - Island 39:32 (17:14)

Mađarska - Hrvatska 29:26 (14:13)

20.30: (1,17) Nemačka (12,0) Austrija (6,25)

***kvote su podložne promenama

GRUPA 2 (HAMBURG)

Petak

Slovenija – Portugalija 30:33 (17:18)

Norveška – Holandija 35:32 (16:18)

Danska – Švedska 28:27 (17:15)



tagovi

EHF EURO 2024ep u rukometuRukometni EURO 2024Rukometna reprezentacija Mađarskerukometna reprezentacija hrvatske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara