Bjergvin Pal Gustavson (©Reuters)
Bjergvin Pal Gustavson (©Reuters)

Islandska legenda hoće da bude predsednik zemlje

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.01.24. | 12:07

Bjergvin Pal Gustavson posle rukometne karijere baca se u politiku

Za osam dana će rukometaši Srbije otvoriti Evropsko prvenstvo u Minhenu protiv Islanda, a na golu Ribara stajaće veteran Bjergvin Pal Gustavson koji je već 18 godina reprezentativac svoje zemlje sa kojom je 2008. u Pekingu napravio najveći uspeh u istorIji ove malene zemlje, osvojivši srebro na Olimpijskim igrama.

Osim tog najvećeg uspeha u Kini, ima i evropsku bronzu iz Austrije 2010. Posle toga Islanđana nema na pobedničkom podijumu, a sada bi zemlja sa samo 400.000 stanovnika mogla da napadne medalju na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Izabrane vesti

Sada već vremešni čuvar mreže šampiona ove države, Valura, poznat da brani u kratkim rukavima, planira da se u junu kandiduje za predsednik Islanda. Mediji ga vide kao jednog od takmaca u predsedničkoj trci. Gustavson je naglasio je da mu je sada proritet Evropsko prvenstvo gde Islanđani imaju veliike ambicije sa zvezdama svetskog rukometa kao što su Gisli Kristjanson, Omar Ingi Magnuson, Aron Palmarson, Bjarki Mal Elison

U prošlosti je 38-godišnji čuvar mreže branio boje švajcarskog Kadeten Šafhauzena i nemačkih klubova Magdeburga i Bergišera, a pre sedam godina se vratio u otadžbinu. Igrao je sezonu za Haukar, onda je prešao u Dansku, dve godine je bio član Skjerna, da bi opet obukao dres Haukara nakratko. Od 2021. godine je na golu Valura, prvaka Islanda.


tagovi

EXTRA TIMEBjergvin Pal Gustavson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara