Veliki Havijer Zaneti: Najviše sam cenio Maldinija, zbog Murinjovog karaktera Inter je dostigao maksimum

Vreme čitanja: 4min | sub. 11.04.20. | 11:52

“Lautaro ostaje u Interu, o Ikardiju ne bih da govorim“, kaže legendarni Pupi

Gotovo da ne prođe dan, a da katalonski mediji ne objave nove detalje o namerama Barselone da kupi Lautara Martineza od Intera i učini ga naslednikom Luisa Suareza.

Prvi čovek Barse Đosep Marija Bartomeu ima plan da do kraja ovog mandata leta 2021. na stadion Kamp Nou dovede i Nejmara i Lautara, verovatno u pokušaju da utiša galamu nastalu zbog afere “Barsagejt“ i rata koji kulja unutar kluba...

Izabrane vesti

Međutim, ma koliko ambiciozno delovao Bartomeuov plan, put do realizacije je trnovit i ispunjen brojnim preprekama. Prvo, finansijski je to ogroman zalogaj čak i za Barselonu, a drugo – i Inter se pita za svog napadača. Iz Milana se nisu dosad mnogo oglašavali povodom spekulacija o Lautarovom odlasku u Barsu, ali je nekadašnji kapiten, sada jedan od direktora Intera Havijer Zaneti ipak morao da ohrabri navijače Intera da ne brinu i da odlični Argentinac neće nigde ići. Bar ne neko vreme...
“Jako sam srećan Lautarovim prisustvom u klubu. Ima 22 godine i blistavu budućnost ispred sebe. Logično je da ga mnogi klubovi žele, ali znam da ima još mnogo toga što želi da uradi i postigne u Italiji. Barselona? Ipak ga vidim u Interu. Mnogo je napredovao ove sezone, zahvaljujući Antoniju Konteu. Nedavno sam baš pričao s Dijegom Militom o njemu, obojica verujemo da će uspeti“, kaže Zaneti za ESPN.

Dok je za Lautara siguran da ostaje, oko budućnosti Maura Ikardija i dalje kruže oblaci sumnje... Podsetimo, milanski i pariski mediji nedavno su objavili da je Vanda Nara izazvala pravi zemljotres na Parku prinčeva posle razgovora sa sportskim direktorom Leonardom, kome je poručila da se njenom mužu, ujedno i klijentu, ne ostaje u PSŽ. Leonardo je navodno zbog toga izgubio razum i pokrenuo postupak za raskid ugovora o pozajmici s Ikardijem. Od tada su počele su da kruže oprečne priče da je sve to bila laž i da PSŽ intenzivno razmišlja o tome da aktivira Ikardijevu otkupnu klauzulu dogovorenu u pozajmici od 70.000.000 evra.
“Ne bih da pričam o Ikardiju, nemam ni šta da kažem po ovom pitanju. Kada se sve vrati u normalu, videćemo šta će biti s njim“.

Nahvalio je Zaneti sastav kojim raspolaže Antonio Konte...
“Konte radi dobar posao i rezultati će doći. Zahvaljujući njemu igrači su napredovali i Inter je tim koji sada mnogo vredi, u ekonomskom smislu. Imamo sjajan miks talentovanih mladih igrača i iskusnih asova. Dug je put pred nama, ali vidim lepu budućnost“.

Osim toga što je pričao o aktuelnostima, Zaneti je govorio i o nekim prošlim vremenima. Tipa, o golu koji je postigao protiv Engleske u osmini finala Svetskog prvenstva 1998. posle kojeg su Gaučosi slavili na penale rezultatom 4:3.
“Taj gol je nezaboravan. Zbog protivnika, zbog Mundijala, ali i težine gola. Bio sam jako ponosan te večeri“.

Nedavno je Ernan Krespo otkrio koliko mu je teško bilo zbog eliminacije Argentine već u grupnoj fazi na Mundijalu četiri godine kasnije, u Japanu i Južnoj Koreji...
“Nikada nisam video toliko bola i tuge u svlačionici kao te 2002. Svi su plakali i grlili se, tražeći utehu. Bilo je jako teško, ali to je fudbal, stvari tako funkcionišu“.

Nije tajna da Havijer Zaneti gaji posebne emocije prema jednom klubu, a da to nije Inter...
“Da, veliki sam navijač Independijentea. Bokini je jedan od mojih najvećih idola i često volim da obučem taj dres jer me vrati u detinjstvo“.

Zaneti je imao i posebnu poruku za sunarodnike iz Argentine u ovim teškim vremenima...
“Šaljem veliki zagrljaj celoj svojoj zemlji. Ljudi, čuvajte jedni druge, hajde da zajedno pobedimo“.

Legendarni Pupi otkrio je koga je najviše poštovao od protivnika tokom karijere...
“Uvek sam bio veliki poštovalac lika i dela Paola Maldinija. Svoj život je posvetio jednom klubu, Milanu. On je prava fudbalska legenda i uvek je prijatno družiti se s njim“.

 Krespova priča: O Ernanu igraču i treneru, Murinju, Juventusu, Laciju, Milanu, Interu, Fenomenu, Mesiju, CR7, Lautaru, Mundijalu 2002, Argentini...

 Milito vratio film: Sećanja na Tripletu ne blede! Uživao sam u radu s Murinjom, Moratija volim kao oca

Na kraju, Zaneti je otkrio kako mu je bilo dok je sarađivao sa Žozeom Murinjom, koji je Interu doneo čuvenu Tripletu 2010. godine. Podsetimo, velike reči hvale za njega su imali i Zanetijevi sunarodnici – Ernan Krespo i Dijego Milito.
“Murinjo je sjajan trener. Preneo je mnogo fudbalske strasti na nas, zahvaljujući njegovom karakteru ubedio nas je da smo šampioni i zato smo postigli mnogo u Interu“.

Vratio je film Argentinac film na pobedu nad minhenskim Bajernom, preko kojeg je Inter osvojio Ligu šampiona te 2010.
“Trijumf u Madridu bio je ostvarenje sna. Tako smo krunisali fantastičnu godinu. Sećam se, tri minuta pre kraja utakmice Žulio Cezar hvata loptu, pogleda u Valtera Samuela i kaže mu: ’Valtere, mi smo šampioni’. Divan momenat, najlepši u mojoj karijeri. Zato je Murinjo poseban, sjajan trener i osoba. Veliki je motivator i o tome svi pričaju, ali sve radi s mnogo strasti“.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara