Nikola Milosavljević (©MN Press)
Nikola Milosavljević (©MN Press)

Još jedan veliki skalp Radničkog: Drevnjok presudila Zvezdi sa 39 poena

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.03.24. | 17:36

Ekipa Nikole Milosavljevića u 20. kolu Superlige ostvarila pobedu na domaćem terenu

Znalo se da će Radnički u drugom delu sezone igrati bolje - s obzirom na to kakva su pojačanja stigla u zimskom prelaznom roku, ali nije baš moglo da se pogodi kome će sve izabranice Nikole Milosavljevića doći glave.

Na listi žrtava od danas su i odbojkašice Crvene zvezde - 3:2 (23:25, 27:25, 21:25, 25:20, 15:8). Pre njih nadigrani su i Klek, Omladinac i Jedinstvo.

Izabrane vesti

Te četiri pobede dovoljne su u ovom trenutku za pretposlednje mesto, koja na kraju ligaškog dela vodi u baraž. Ostale su još dve utakmice da se odigraju - rivali su Partizan i Inđija.

Postoji mogućnost da se dueli sa drugoplasiranom ekipom iz Prve lige izbegnu, ukoliko Radnički sa dve pobede preskoči Spartak.

Isto tako može da se desi da Beograđanke dva puta budu poražene, a Klek dva puta slavi, pa ih ipak pošalje na poslednje mesto i direktno u niži rang. Mada to deluje gotovo nemoguće.

Klek je izgubljenim međusobnim duelom napravio ključan korak ka ispadanju, a u poslednje dve runde igraće sa TENT-om i Spartakom. Ako Subotičanke opravdaju ulogu favorita na tom susretu, onda će Radnički i definitivno otići u baraž.

Što se današnjeg meča tiče u dvorani "David Kalinić" na Zvezdari odbojkašice Zvezde su dobile veliku opomenu. Vodile su crveno-bele 1:0 i 2:1 u setovima, ali ako su pomislile da je to dovoljno - prevarli su se.

Radnički je odigrao bolje u četvrtom, posebno petom setu i na kraju je zasluženo slavio. U taj-brejku je dominirala Tara Cezar, koja je imala učinak iz napada 8-6. Pratila je u stopu najefikasnija igračica kompletnog maratona - Kimberli Drevnjok.

Nemica je završila utakmicu sa 39 poena (napad 63-34, 54 odsto, pet as servisa). Tara Cezar je upisala 19, a Tanja Stanojević 14. U sastavu Crvene zvezde najbolja je bila korektor Jasek Malgorzata sa 31 poenom (napad 62-16, 42 odsto). Jelena Stojić je stala na 18 (40-13, 33 odsto napada), a Saška Đurović na 12 (15-7, pet blokova).

Zvezda trenutno na četvrtom mestu ima skor 15-5, a u poslednje dve runde igra sa Inđijom i TENT-om.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

20. kolo

Spartak - Železničar 0:3

Subota

Partizan - Omladinac 3:0

Ub - Jedinstvo 1:3

Inđija - Klek 3:0

TENT - Srem 3:1

Nedelja

Radnički - Crvena zvezda 3:2



tagovi

ŽOK Radnički BeogradNikola MilosavljevićKimberli Drevnjok

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara