Veliki obrt u Dušanbeu: Hudžand i Lazarević ostali bez trofeja

Vreme čitanja: 1min | sub. 04.04.20. | 15:53

A, vodili su na poluvremenu

Fudbalska sezona u Tadžikistanu otvorena je dramatičnom utakmicom u Superkupu, koji je odigran u glavnom gradu Dušanbeu.

Branilac trofeja i aktuelni šampion Istiklol uspeo je da posle preokreta u poslednjih 15 minuta savlada Hudžand i da osvoji novi pehar, prvi u novoj sezoni – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

U timu Istiklola bio je srpski defanzivac Marko Milić, dok je na mestu trenera Hudžanda bio Nišlija Nikola Lazarević, čiji ste intervju mogli jutros da pročitate na našim stranama.

Najavio je Lazarević da će njegov tim zaigrati drugačije nego pre mesec dana, kada je Hudžand izgubio od Istiklola u Azijskom kupu (2:0) i bio je u pravu. Već u 2. minutu golom Sanjara Ridžibojeva plavi su došli do vođstva, koje su zadržali sve do poslednjih 15 minuta.

Napadi su se isplatili šampionu, pa je Džalilov u 76. minuzu izjednačio na 1:1, a šok rivala iskoristio je Rahimov da samo tri minuta kasnije donese potpuni preokret za Istiklol – 2:1.

Taj rezultat je ostao do kraja, pa je klub iz Dušanbea osvojio deveti Superkup u istoriji, a treći uzastopni. Pre godinu dana u duelu istih rivala bilo je 3:0 za Istiklol.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara